49

Търсим 500 милиона за спешен ремонт на 100 км магистрали

Към 500 млн. лева трябват за спешен авариен ремонт на около 100 километра от четири магистрали в България – „Тракия“, „Марица“, „Хемус“ и Северната скоростна тангента. Това са показали проверките на пътните платна, същите, при които се оказа, че в Северната скоростна тангента са спестени част от вложените материали.

Това съобщи в студиото на Би Ти Ви председателят на управителния съвет на АПИ Венцислав Ангелов.

Последната от проверките, които са установили нужда от ремонти, беше тази на Северната тангента. Резултатите от пробите, които са взети от там, все още не са минали всички лабораторни изследвания, каза инж. Ангелов. Затова той се въздържа да спомене цифри за липсващите материали.

Пътната агенция като страна по инхаус договорите за изграждането на „Хемус“ продължава да работи по тях и когато се изисква, се изплащат средства по тях. За магистралата Русе-Велико Търново също са платени авансови средства – около 100 млн. лв. „Искаме да сме коректни по договора и затова изплащаме средствата“, каза той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
5 коментара
Предложение!

Предложение!

12.03.2023 | 19:37

Еми ,може да не се правите на умряли лисици и да отскочите до Джубай и на палмите ще видите и трите къщи на великана Велико с трите ролс ройса и всички екстри на стойност минимум 500мил евро!Така че службите в Булгаристан да не се правят ,че падат от небето ами да си свършат работата и да си върнат всичко откраднато от Шайката и нейните крадливи сучастници и ще си платят и даже външния дълг на държавата!

Отговори
1 0
Там са Бя

Там са Бя

12.03.2023 | 16:34

У Банкя у чекмеджето ша ги намерите Близо до Тиквата чииииифутска и пищолчето

Отговори
1 0
демокрация

демокрация

12.03.2023 | 14:59

Ура! Да събираме капачки и СМС-и за ремонтите! 5 милиона на километър - нищо работа! После може и за оф-шорните сметки на крадливите ни политици малко да съберем!

Отговори
5 0
Пътищар

Пътищар

12.03.2023 | 12:48

Браво браво, още 500 милиона за ремонт. Видими резултати. Случихме се на народ.

Отговори
6 0
Боко да бръкне в чекмеджето,да извади кюлчетата

Боко да бръкне в чекмеджето,да извади кюлчетата

12.03.2023 | 13:15

И да плати ремонта

Отговори
4 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?