965

Търси се пловдивско послание за 111-метровия пилон на Рожен

Областна администрация – Пловдив обяви конкурс за послание, което да бъде гравирано в подножието на бъдещия Паметник на Обединението. Проектът предвижда монументът да се изгради в местността „Рожен“ и да представлява 111-метров пилон, на който ще се развее българският трибагреник. Пилонът ще се издига на 1430 м надморска височина и ще бъде най-високият в Европа. 

Проектът се реализира чрез националната дарителска кампания „България заслужава!“, която е под патронажа на президента Румен Радев и е подкрепена от видни общественици, творци, спортисти, учени, успешни представители на различни професии. Вече официално е подкрепена и от голямата ни футболна легенда Христо Стоичков.

Изискването е мотото да съдържа до 7 думи и да бъде подчинено на идеята на кампанията -  да се отправи послание към бъдещите поколения на България и то да има обединяващ характер.

Избраното мото ще бъде записано заедно с посланията към бъдещите поколения на останалите 27 административни области. Желаещите да участват в конкурса могат да подават предложения в срок до 15.02.2023 г. на email: [email protected] Условията на конкурса са публикувани на официалната страница на Областна администрация – Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Предложение

Предложение

01.02.2023 | 14:19

"Не съсипвайте Природата!"

Отговори
11 0
ЯВАААА

ЯВАААА

01.02.2023 | 14:08

ГУСТО МАЙНА, ФИЛИБЕТО !

Отговори
2 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?