Таксиджии на разпит за труп на жена, разложен край Сива река

Повече от седмица от полицията няма официална информация по случая с намерения разложен труп на жена край Свиленград. Въпреки това стана ясно, че на разпит са били привикани таксиметрови шофьори. Както "Хасковска Марица" единствена съобщи още миналата седмица, край разклона за село Сива река униформените намериха тялото. Неофициално се заговори, че изровените кости са на изчезналата преди няколко години Светла Попова. Ченгета обаче заявиха, че от Свиленград имало още една жена, обявена за национално издирване.

Няколко дни по-късно обаче стана ясно, че МВР работи единствено в насока, че това е трупът на Светла Попова. Въпреки това в телефонно обаждане до редакцията на "Хасковска Марица" майката на Попова заяви, че е убедена, че намереното тяло не е на дъщеря й.

Според запознати десетина таксиметрови водачи са били привикани в стая на РПУ Свиленград, а жена, чиято самоличност остава неизвестна, е трябвало да ги разпознае.

Веднага след приключване на следствения експеримент шофьорите са дали обяснения по случая с изчезналата на 5 април 2007 г. Светла.

За последно тя е била видяна от Ботьо Ботев, таксиджия от Любимец. Репортер на вестника се свърза с него по телефона. На полицаите преди няколко дни казах това, което и преди време съм споделил с тях, заяви той.   По думите му, във фаталния ден Светла се качила към 16 часа в колата му и поискала да я откара до ЖП гарата в Свиленград. Наближавайки чешмата преди разклона на село Сива река обаче станала изключително неспокойна. Цялата настръхна и поиска да слезе, разказа още Ботьо Ботев.

От този момент следите на жената, майка на две деца, се губят.   А мистерията около открития труп се заплита още повече. Ченгета неофициално казват, че в случая не се касае за убийство. Остава обаче загадка как тогава трупът е бил заровен на 10 см в земята. Свиленградчани недоумяват как, след като от там минават хора и кучета, никой не е разбрал за човешките останки. Репортерска проверка установи, че Окръжна прокуратура Хасково цяла седмица не е известена за намереното разложено тяло, въпреки че в РПУ Свиленград има образувано досъдебно производство по случая.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?