3906

Тъжна вест! Почина знакова личност за Бургас

Бургас загуби потресаващо внезапно една от най-колоритните личности сред нашите съвременници. Инфаркт е покосил преди дни Васко Бенсъна, който последните десетилетия смелчаците можеха да намерят при всеки изгрев слънце в морето на Северния плаж. Той бе най-известният морж и посрещаше изгрева всеки ден с усмивка и песен, дори и в най-студената зима.

Всъщност става дума за големия бохем Васил Сотиров, известен не само като виден бургазлия сред музикантите, но и човек с голямо сърце – влюбен в музиката, в красивите жени, но в сърцето му до последния му ден бе морето.

Васко Бенсъна си отиде на 70 години, оставайки в душата си дете. Той бе основател на рок група, която обикаля и изнася концерти не само у нас, но и в цяла Западна Европа, докато България все още бе в соцлагера.

„Обичаме те, ще липсваш на всички. Морето осиротя“, написа късно снощи Ваклин Стойновски. До сутринта фейсбук профилът на Васко Бенсъна преля от съболезнования на бургазлии, за които той придаваше истински колорит, раздавайки щедро от голямото си сърце.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?