71

Свиреп скандал в парламента: Деца от балкона слушаха за "късопишков", "Сорос-донос" и "простаци" ВИДЕО

"Възраждане" и ДБ си скочиха с обиди, Желязков прати спишено депутатите в почивка

Свиреп скандал между "Възраждане", ДБ и Явор Божанков стана причина за непредвидена почивка. Председателят на парламента Росен Желязков разпусна депутатите за 10-минутно уталожване на страстите, след като бившият депутат от БСП за България Явор Божанков, вече от името на ПП-ДБ, влезе в конфликт с Костадин Костадинов, пише dnes.dir.bg.


По време на дебатите по правилника за работа на Народното събрание Явор Божанков заяви, че от "Възраждане" проявяват двоен стандарт към НПО-та и спомена съпругата на лидера на партията. Той упрекна партията, че няма нищо против неправителствения сектор, "когато жената на Копейката усвоява пари с НПО-та от лоши западни компании". И попита: "Или по принцип не им харесват НПО-та". От ПП-ДБ предлагат към заглавието на Комсията по въпросите на децата, младежта и спорта да бъде добавено и "семейството", на което се противопоставиха от "Възраждане" и БСП.

Това предизвика Костадин Костадинов да поиска председателят на НС да се намеси и да не дава думата на "сбъркани хора с нетрадиционна ориентация да превръщат това място тук в клоака, позорище, да служи за присмех и подигравка". "Много моля да не позволявате за в бъдеще да бъде принизявано НС, защото ще се наложи ние да вземем мерки", добави той, като не пропусна да напомни как Божанков преминал отляво вдясно.

"Аз мога да говоря за коалиция "Сорос-донос" от днес до края на света, не бива да позволявате по никакъв начин такива пропаднали субекти да определят начина, по който НС да функционира", добави Костадинов.

Желязков реагира, като заключи, че изказването на Костадинов е доказателство за "нихилация на аргументи".

Манол Пейков 

Разправията между "Възраждане" и ДБ продължи, след като Манол Пейков поиска също от председателя на НС да не позволява на лидера на "Възраждане" да държи такъв език и да ги обижда. "Вие се опитвате да нормализирате език, който е неприемлив в публичното пространство", упрекна депутатът от ПП-ДБ по адрес на Росен Желязков. И се закани, че от парламентарната група също имат "богато въображение".

"Вие разчитате на това, че ние се държим цивилизовано. Имайте предвид, че винаги мога да ви назова "Коцето късопишков, имам предвид човек, който пише с къси букви", обърна се Манол Пейков към Костадин Костадинов.

"И всеки следващ път, когато в присъствието на президента, вие използвате обидни думи, ще отвърнем. Нещата минават на махленско ниво, така политика не се прави", добави Пейков.

"Няма как сбъркани хора да ме уязвят, въпросът е друг, не бива да допускате простащината на "доносническа България" да надделява", отвърна Костадинов и се възмути, че изказванията им са били чути от ученици, гости на Народното събрание, които в този момент бяха на балкона в пленарната зала.

"Тези деца на балкона слушаха просташки изказвания от един простак, от един доносник. Направете необходимото да изхвърлите тази утайка от парламента, защото иначе ние ще я изхвърлим, разбрахте ли ме", не удържа нерви Костадинов по посока на станалия прав в пленарната зала в този момент Манол Пейков.

Росен Желязков пък наказа Костадинов със забележка за поведението му и побърза да даде 10-минутна почивка, след като и депутати от "Възраждане" наскачаха от местата си. След подновяването на пленарното заседание Желязков наложи забележка и на Манол Пейков, като уточни, че е взел решението, след като е прегледал експресна стенограма. От ДБ-ПП настояха да узнаят по-подробно защо е наказан и той, но Желязков не уточни.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
24 коментара
Мразим джендърите

Мразим джендърите

28.04.2023 | 10:44

Този клозет наречен Манол Пейков трябва да бъде изкаран с вериги от парламента и да бъде пребит като куче публично за назидание на тия тези евроатлантически утайки.

Отговори
1 2
Манол Пейков

Манол Пейков

27.04.2023 | 09:10

https://www.youtube.com/watch?v=-UP38sYbJF8&t=99s

Отговори
0 2
Пловдивчанин

Пловдивчанин

26.04.2023 | 16:38

Какво може да се очаква от този клоун, простак и пияница Манол Пейков. И този пропаднал нехранимайко ще представя пловдивчани! Срам! Да го изхвърлят веднага!

Отговори
10 11
много ясно

много ясно

26.04.2023 | 15:32

аман от американски лизачи, от 30 години лапаме на американците и ко? Нито армия, нито спорт, нито развитие? Само погром, само пропаганди за обратни ама давай да сме със запада, абе народеееееееееееееееееее

Отговори
18 24
Западняк

Западняк

26.04.2023 | 16:19

Да, американците и останалата част от света са се виновни, че сте мързеливо, некадърно и просто племе. Шампиони на оплакването.

Отговори
20 13
До по-горния г0вньо

До по-горния г0вньо

26.04.2023 | 16:45

До по-горния г0вньо - Г0вньо, на завършилото в Загреб европейско по борба нашите спечелиха 9 медала, от които 3 златни! Гнусен рубладжийски лиZач!

Отговори
6 3
До горен

До горен

26.04.2023 | 16:55

Супер, но това не са го направили щото лиж-м г-за на америка или Русия, а защото сме българи. Така, че кви ги плямпаш?

Отговори
5 4
кантарджията

кантарджията

26.04.2023 | 14:38

Днес *рИдъкциЪта* не ми харесва коментара!Мъка!Само да отбележа - коце-то ПОНЕ ходи в парламента спретнат,а не като рошав гамен по скъсани дънки!

Отговори
18 20
мутрафонова- господарката на костя

мутрафонова- господарката на костя

26.04.2023 | 14:30

браво молодец, и днес изкара шепа копейчици. Дерзай моето момченце. От теб ще излезе добър национал-социалист / фаши стки парцал/.

Отговори
23 13
шорошояда е голям мръсник, освен че си цъка плюсовете сам

шорошояда е голям мръсник, освен че си цъка плюсовете сам

26.04.2023 | 16:30

реве за някакви "рубладжии", които Митрофанова отрече, била лъжела, а когато каза, че тя ще гласува за Костадин, лееше коментари пора под статията т.е. фактите за тоя бок_лук са, както му отърват, за най-важното, че менторите му са горди, че пребират центове и са американски шпиони!

Отговори
6 4
222

222

26.04.2023 | 14:23

синчето на видната комунистка, перач на пари при гърневски, божна селянката и то като мама е пораснало - ръб

Отговори
15 9
Мильо

Мильо

26.04.2023 | 14:19

Щом майните вкараха това Дебелото за депутат, ненапразно имам паметник на центъра им!

Отговори
16 18
хохохо

хохохо

26.04.2023 | 14:16

ДБ дебила от форума да се счита поздравен с : "късописчест соросояд"!

Отговори
14 15
Психолог

Психолог

26.04.2023 | 14:07

П-шка? Калсическа фройдистка грешка. Пейков не си я виждал от толкова години, че вероятно вече си мисли, че му е малка. Проектира за да се оттърве от срама.

Отговори
22 20

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?