49

Светкавичен обрат във времето! Сняг и поледици до часове, ето къде ще трупа здраво

Първите декемврийски почивни дни ще започнат с мъглива сутрин. Съботата обаче отново ще е по-топла от обичайното – вятърът ще повишава температурите и термометрите ще покажат до 20 и малко над 20 градуса в Източна България. Облачността в хода на деня ще е променлива, с възможни краткотрайни ръмежи. Отново ветровито с особено мощни пориви по Централното и Южното Черноморие.

Студен атмосферен фронт ще премине над страната ни в неделя. Валежите ще са от дъжд, в хода на деня – по-съществени в Южна и Източна България. Температурите в голяма част от страната ще са по-ниски – между 10 и 15 градуса, на изток – до 20 по Южното Черноморие.

Застудяването в неделя вечерта и в понеделник ще създаде условия за снеговалежи и поледици в планините, в някои предпланински райони, на повече места в Централна и Източна България.

Времето през първата пълна седмица на декември ще е динамично, по-често облачно. В средата на периода ще има валежи от дъжд, а към 8-9 декември, покрай развитието на пореден циклон в Средиземноморието ще има и снеговалежи с потенциал за натрупване.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
пишещ

пишещ

01.12.2023 | 14:39

Тази прогноза да я прочете дс-отрочето и кмет на софето!

Отговори
31 4
МУН

МУН

01.12.2023 | 14:05

Дняг през зимата? Това къде го има? На Северния полюс? Щото на Южния е топло и Слънцето грее денонощно.

Отговори
27 7

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?