Свалят осигуровките с 5%

 

Социалните осигуровки може да паднат с 5% още от януари. Тристранният съвет вече обмисля тази мярка за работодателите, разкри в Перник финансовият министър Симеон Дянков.

Досега се планираше осигуровките да бъдат намалени на два пъти, с 2 на сто през зимата и с още 3 на сто от лятото. Асоциацията на машиностроителите обаче поиска държавата да плаща по-голяма част от разходите, за да оцелеят заводите в кризата. Можем да си го позволим, но няма как да стане по сектори, категоричен е Дянков. Той очаква подобно решение да предизвика вълна от искове и от другите браншове. Именно това ще предизвика ударното сваляне на осигуровките. Девет месеца държавата ще плаща на всеки работник, който е на 4-часов работен ден, обяви още Дянков на срещата с бизнеса на Перник. Решението за увеличаване на срока вече е одобрено от работодатели и синдикати.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Велев

Велев

12.10.2009 | 07:09

На пожарникаря-мутра Бойко Борисов , на малоумника ДЯНКОВ и на топсерсема Цветанов им е по-дебела главата , по - празно пространството между ушите и по-високо самочувствието, отколкото е здравословно !...Само кретенизмът им е на ниво !!Вероятно има още някои, които смятат , че сегашното управление не е тотално сбъркано , но това се дължи единствено на увреденият им генетичен код ... „Благодарим „ безкрайно на „ бащицата „ Бойко Борисов за „гениите „ , които ни натресе в управлението . Затова и БЪЛГАРИЯ ЩЕ СИ ОСТАНЕ КЕНЕФ (тоалетна) , така както много сполучливо и точно я изобрази един чешки художник ! …Нека им напомня, че " благодарение " на подобна политика на геноцид спрямо народа ни , се случиха януарските събития през 1997 година , които им ПОЖЕЛАВАМ много скоро , защото иначе ще разплачат ТОТАЛНО майката българска ... Все повече от тези, които гласуваха за ГЕРБ вече гледат ето така http://www.freakycreek.com/gallery2/v/Funny+Advertisements/gerber-hot-sauce.jpg.html

Отговори
0 0

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?