Свалиха номерата на близо 800 000 коли. Вижте защо

792 643 автомобила у нас са със свалени номера заради неплатена застраховка "Гражданска отговорност". Оказва се, че от 3 май до края на септември МВР е прекратило регистрациите на 865 566 коли. От тях след това има сключени полици само на 72 923, на които са им възстановени регистрациите.

Това заяви Бойко Рановски, началник отдел "Пътна полиция" в МВР по време на конференция за пътна безопасност "Мирен договор за българските пътища", организирана от Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ).

"Останалите автомобили, може би голяма част, вече не са на територията на България и те нямат регистрация в нашия регистър", категоричен бе Рановски. По думите му от януари до края на септември са съставени 14 716 глоби заради липса на "Гражданска", пише dnes.bg.

По време на конференцията зам.-председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Ралица Агайн-Гури обяви, че към края на този месец започва свързването между двете бази данни на Гаранционния фонд и МВР. Връзката между двете институции се очаква да улеснява работата на застрахователите.

Потребителите, които сключват застраховка, няма да има нужда да обясняват каквото и да е, а само чрез регистрационния номер на автомобила и на талона застрахователният офис ще получава цялата информация онлайн. Това освен време ще намали и измамите.

Изрядните водачи ще бъдат поощрявани и ще дават по-малко пари за застраховка. Все още обаче не е ясно за какъв срок ще се връща историята и досието на всеки един от водачите.

Предвижда се превишението на скоростта да оказва най-голямо влияние върху формираното на размера на "Гражданската“. След това се нареждат неспазването на пътните знаци, преминаване на червен светофар и неправилното изпреварване.

 

Шефът на пътната полиция каза, че през миналата година 36 деца са загинали на пътя, като броят им е най-висок за последните 6 години. От началото на 2017 г. до момента 22 деца са загубили живота си заради катастрофи.

Лечението на един тежко пострадал в катастрофа излиза около 30-50 хил. лева. Това каза здравният министър проф. Николай Петров при откриването на конференцията "Мирен договор за българските пътища", цитирайки анализ на Българското дружество по анестезиология и интензивно лечение.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/stranata/2017/10/06/neplatena-grajdanska-i-800-hil-koli-bez-nomera.355417

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?