71

Страшна трагедия: Бременна загуби бебето си, обвинява лекарите

Вкарахме я завита в чаршаф, детето мъртво в ръцете. Пъпната връв в нея, цялата в кръв. И викам на доктора - виж докъде докара работата. Вика, аз сбърках, разказва  свекърът на родилката.

 

Бременна жена от гоцеделчевското село Скребатно обвинява лекари от Спешния център в Гоце Делчев, че заради грешна преценка е изгубила нероденото си дете. Случаят е от 14 август, когато бременната в шестия месец тогава 26-годишна жена, отива на преглед с оплаквания, дежурният медик обаче я изпраща вкъщи, предписвайки и само обезболяващи, предаде БНТ.

Съпругът на бременната жена Виктор Падюков разказа, че един час по-късно жената получава болки вкъщи. Личната лекарка обаче пише на съпруга ѝ да я докара за преглед на следващата сутрин, но след няма и половин час тя е загубила бебето вкъщи.

Лекарят обаче си е признал, че е негова грешка.

"Вкарахме я завита в чаршаф, детето мъртво в ръцете. Пъпната връв в нея, цялата в кръв. И го викам и казвам - виж докъде докара работата. Вика, аз сбърках. И аз му казвам, след като не е от вашата компетентност, защо не я качихте жената в АГ-то или да извикате някакъв специалист. Един човешки живот е загубен, не се знае и какво ще се случи с майката. Ето вашето сбъркване до къде стигна и той казва - извинявай, сбърках...", разказа Манчо Падюков - свекър на родилката.

Директорът на ЦСМП в Благоевград каза, че е запознат със случая и се извършва проверка. Запознат е и "Медицински надзор", който извършва проверката, резултати се очакват през следващата седмица. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Може ли такава небрежност и безотговорност?!

Може ли такава небрежност и безотговорност?!

19.08.2023 | 08:56

Ужасяващо и безумно е!Как може?На тоя трябва да му се отнемат веднага лекарски права и обезщетение за родилката и близките.Дано се оправи жената!

Отговори
1 0
Клара

Клара

18.08.2023 | 09:51

При бабите навремето нямаше толкова смъртни случаи, да си лекар е призвание а тези са търговци и по-вечето търгаши. ненапразно казват ако влезеш здрав в болница може да излезеш жив. Веднага променете закона -Болниците не трябва да са търговски дружества -дерат ни до кожа уж осигурени плащаме за всичко а шефовете с 100 хилядарки на месец при болници с хигиена на кенефи.Стига,

Отговори
6 1

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?