3906

Страшна буря идва към България: Суперклетка помете страна на Балканите, ето къде ще удари КАРТА

Много скоро над Северозападна България, а по-късно и над Централна България ще паднат значителни валежи, съпроводени от гръмотевици, градушки и силни ветрове

 

През следващите часове атмосферата над нашата страна и над Балканския полуостров ще се лабилизира, ще има условия за валежи от дъжд, гръмотевични бури и висок риск от градушки, пише MeteoBalkans.

Температурите ще се понижат, но ще останат типични за летния сезон. Времето по планините няма да е благоприятно за пътувания и изгледи, поради образуването на гръмотевични бури.

Към 14:45 ч. силна буря се образува на около 20-30км южно от Ниш (Сърбия). Бурята прилича на суперклетка и се насочва към България. Очакваме системата да се разшири. 

 

Много скоро над Северозападна България, а по-късно и над Централна България ще паднат значителни валежи, съпроводени от гръмотевици, градушки и силни ветрове.

Преди два часа гръмотевична буря връхлетя и Черна гора. Траекторията на бурята е на север-североизток и ще доближи СЗ България. Близо до Драгоман, наблюдаваме развитие на купеста облачност.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?