71

Страшен скандал! Слави скочи на Петков и Василев: Наистина са шарлатани

 
Изказването на Асен Василев, че президентът Румен Радев и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещат често предизвика вълна от политически реакции през последните 2 дни. В понеделник държавният глава нарече представителите на „Продължаваме промяната” „шарлатани”, а Борисов ги определи като лъжци.

В коментарите днес се включи и лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов. 

"Вчера президентът Румен Радев заяви, че проектът “Продължаваме промяната” е “шарлатания”. Тоест Кирил Петков и Асен Василев са шарлатани. В съвременния ни език шарлатани означава невежи хора, които се правят на знаещи. Мошеници, измамници, лъжци. Интересна е етимологията на думата “шарлатанин”. “Шарлатанин” идва от френския език, но се смята, че думата изначално е италианска. Има и научни теории, че думата “шарлатанин” идва от наименованието на италианското село Черетто. Жителите на това място са се били прославили с това, че странствайки по Италия, те са се представяли за лекари и аптекари, без да бъдат такива наистина. Затова имаме и тази картина, която виждате под текста, на Карел Дюжарден от 1657 г. - “Представление на шарлатани в Италия.” В “Уикипедия” за думата “шарлатани” четем следното: “Названието обозначавало лица, които използват музикални и театрални рекламни трикове, за да продават фалшиви лекарства по улиците. Обичайната им продуктова листа включвала афродизиаци, опиати, стимуланти, еликсир за безсмъртие и др.”, написа на официалния си профил във фейсбук Слави Трифонов. 

"Сега няма да ви кажа, че съвременните шарлатани не продават елексири за безсмъртие и афродизиаци, а продават пробиотици. Не, няма да ви кажа това. Няма да ви кажа и че съвременните шарлатани също имат известен опит с опиати, няма и да ви кажа: “Щастлив петъъък, щастлив уииикенд”. Но ще ви кажа защо Кирил Петков и Асен Василев наистина са шарлатани в съвременния смисъл на думата. А този смисъл, припомням, е: “Невежи хора, които се правят на знаещи. Мошеници, измамници, лъжци.”, посочи Трифонов. 

Той даде пример с обществената поръчка за медицински хеликоптери. 

"Като един стар шарлатанин Кирил Петков извади всякакви театрални, рекламни трикове, за да обясни предизборно по всички телевизии как България, благодарение на “Продължаваме промяната”, най-после ще има медицински хеликоптери. Да, но сделката за хеликоптерите се провали, защото е направена некадърно от невежи хора, които се правят на знаещи. Шарлатани", допълни лидерът на ИТН. 

"Конкретно Кирил Петков наистина е стар шарлатанин. Скоро ще се навършат цели две години от първата му голяма шарлатания в политиката. Помните каква е тя, нали?
За да стане министър на икономиката в служебния кабинет на Стефан Янев, Кирил Петков е излъгал, че няма двойно гражданство - българско и канадско, подал е невярна декларация и е нарушил тежко Конституцията. Тоест - измамил е, за да осъществи личните си амбиции да стане министър. Мошеник, шарлатанин. Между друго, според юриста Радостин Василев, за това си деяние Кирил Петков подлежи на наказателна отговорност. Това той го каза миналата година. Разбира се, за да е пълна шарлатанията в “Продължаваме промяната”, Радостин Василев вече тия неща не ги говори, защото самият той вече е част от шарлатаните от “Продължаваме промяната”, продължава своя пост Трифонов.

По думите му не са малко примерите за шарлатанство и на другия лидер на “Продължаваме промяната” - Асен Василев. 

"Ще ви дам един пример, който е само отпреди няколко дни. В Народното събрание Асен Василев заяви, че ще съди Делян Добрев за клевета и се обърна към него със следните думи: “Тошко Йорданов вече си плати за лъжите от тази трибуна, ще си платите и вие”. Само че истината е съвсем друга - Тошко Йорданов нищо не е платил на Асен Василев, и Асен Василев не е спечелил никакво дело за клевета срещу Тошко Йорданов. Делото дори още не е започнало и това може да го провери всеки. И сега ми кажете - какъв човек може да бъде Асен Василев, освен безподобен лъжец и шарлатанин?", посочи още Слави Трифонов. 

А за финал цитира по думите му бившия съдружник на Асен Василев - Мортен Лунд:

“Ето какво казва бившият съдружник на Асен Василев за самия Асен Василев: Той е измамник. Инвестирахме 15-20 милиона евро, за да разработим софтуера. Имахме между 30 и 50 програмисти в България. Не измами само мен, а и свои приятели. Аз бях глупав и наивен, и му повярвах. Той заедно с няколко програмисти взеха кода на софтуера и заминаха за Китай, и го продаде на китайското правителство. След като аз намерих тези клиенти. Софтуерът беше собственост на компанията, а той просто го взе и го продаде сам.”

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
14 коментара
???

???

06.12.2022 | 21:25

Абе тоя гьонсурат с какво лице още се показва пред хората?

Отговори
8 4
Чухме и Свиленов по въпроса

Чухме и Свиленов по въпроса

06.12.2022 | 20:42

Явно ЕДИСТВЕНАТА действаща коалиция са бившите и настоящия на Десито

Отговори
4 2
Шарлатани

Шарлатани

06.12.2022 | 19:29

наркомани и пендали

Отговори
8 7
Скача

Скача

06.12.2022 | 19:08

Щото е нашмъркан

Отговори
7 4
Теляка в селската баня в Банкя

Теляка в селската баня в Банкя

06.12.2022 | 18:32

Ха, ибрика / гъзомийника/ на депесаро- герберасткия башибозук пак се обажда от клоаката на историята при събратята си , дудека бареков, яне янев, шкембе войвода, волен сайдеров и други подобни плужеци.

Отговори
14 7
Няма

Няма

06.12.2022 | 17:53

Господарите от дпс и Орлин пак са му дали по 10 лева да плюе

Отговори
12 7
леноууууу

леноууууу

06.12.2022 | 17:33

Киро вярно ли че ти викат the simple one в посолството

Отговори
11 9
Батко

Батко

06.12.2022 | 17:21

Ама днеска с тия новини от БГ голям смях пада. То не е за смях, ама да плача ли за тия глупаци дето още населяват територията.

Отговори
3 4
Меч Дамоклиев

Меч Дамоклиев

06.12.2022 | 17:11

Присмял се хърбел на щърбел...или как беше?

Отговори
7 7
Гери Йорданова

Гери Йорданова

06.12.2022 | 16:55

Изцяло подкрепям Слави ! Много истини показва ! Сринал се е , защото беше искрен и върна.мандата ! Защото никой не го разбра ! Защото , след като знае , че не.може , че.не е подготвен за гилямата политика , той честно си го призна ! Но , тази черта не се цени в България ! Продължавайте да вярвате на ракува , като Петков и Василев , а тъпчете честните хора , като Слави Трифонов !

Отговори
13 15

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?