2374

Стотици украинци на протест у нас, не искат в държавните бази

Стотици украинци, настанени в хотелски бази в Слънчев бряг, излязоха на спонтанна демонстрация тази вечер в курортния комплекс, предаде БТА.

Искането им е българското правителство да удължи програмата за подпомагане на хотелиерите, която приключва в края на октомври. Притесненията на намерилите убежище в България украинци са, че отново ще бъдат изведени в държавни бази, както се случи и през лятото.

 

Демонстрацията преминава мирно под звуците на украински песни и развети руски и украински знамена. Широк периметър е отцепен от полицията, на мястото са екипи и на жандармерията.

"Как ще се интегрираме, как ще си намерим работа, питаме българската държава. Децата ни как ще ходят на училище", коментираха украинските граждани.

Сред тях има много майки с деца и възрастни хора. В спонтанния протест се включиха и хотелиери.

Малко по-рано в МС взеха решение, че в 15-дневен срок до средата на месеца хората, които се намират и са настанени в хотели, трябва да бъдат преместени в подходящи държавни бази. 

"Отдавна е изчерпан периодът в европейските държави, за който се дава тази закрила", заяви министър Демерджиев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
Интегрирайте се в пазара на труда,изработвайте си реално заплатите и

Интегрирайте се в пазара на труда,изработвайте си реално заплатите и

03.11.2022 | 12:07

И плащайте осигуровки в нашата хазна,като всички др.емигранти по света.Излезте на свободния пазар,плащайте си наемите,разходите за вода,ток,режийни..като всички граждани,ако искате да се интегрирате в нашата държава.Като не желаете,паспортите..и по света,където пожелаете!Но..никъде няма да ви държат безплатно на държавна издръжка,и то..на морския бряг!!!Вече това е нагло!

Отговори
2 0
Една българка

Една българка

01.11.2022 | 15:14

"Не е луд тоя, който яде баницата, а този дето му я дава"! От какъв зор милите Украинци получават по 1200 лв. пари месечно, защо за тези здравеопазването е безплатно, защо съсипват паметниците ни, рушат хотелите в които са настанени? Защо за БЪЛГАРИТЕ това го няма?

Отговори
7 0
МАНАФЯН

МАНАФЯН

01.11.2022 | 06:21

БОЙ ПО оКРАИНСКИТЕ ХОХЛИ-НАЦИТА, ЧИФУТИТЕ, ЕВРОгЕЙСКИТЕ ПРОПАГАНДАТОРИ, КРАВАРИТЕ И ТЕХНИТЕ ТЕЛЕТА В РБ.... ТОВА Е ПРАВИЛНИЯ ПЪТ

Отговори
8 1
Путин казва, че това е операция

Путин казва, че това е операция

31.10.2022 | 21:16

я да видим: бежанци по хотели, украинската опера има спектакъл, кораби с украинско жито за износ, е какво е?

Отговори
10 1
Колко копейки плащат

Колко копейки плащат

31.10.2022 | 21:11

да се напъвате тук като някакви стахановци!

Отговори
3 8
И защо

И защо

31.10.2022 | 20:32

На страната на Украйна съм и по-точно против Русия,но това бежанци и хора в нужда ли са или туристи на безкрайна ваканция? И нещо друго къде отидоха равенството сред народите или сме расисти? Питам това защото сирийците и афганистанците не просто не ги пускаме в хотели,държавни бази и приюти а дори и през границата! Хайде моля малко по-сериозно,защото някои от вашите роднини в момента мръзнат в каналите и над тях се сипе огън и жупел а вие броите звездите на хотелите!

Отговори
19 2
Коко

Коко

31.10.2022 | 20:23

Не искате в държавните бази....знаете ли колко хора по селата биха се радвали на държавна база и безплатна храна.След ката не ви харесва хайде марш обратно в Украйна!

Отговори
25 1
Ко ко ко

Ко ко ко

31.10.2022 | 21:10

Нещо май си объркал българските селяни с едни мургави от махалите. Държавни бази, а?

Отговори
1 4
Марш оттук!

Марш оттук!

31.10.2022 | 20:19

Наглеци! Като не искат- да се връщат в Украйна!Бежанци цяло лято по хотели на морето! И работа не подхващат!

Отговори
27 2

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?