71

Стефан Янев: Търся съмишленици за нов проект, който ще защитава националния интерес

Бившият военен министър е категоричен, че партията му няма да се казва "Развитие", няма да бъде учредена на 16 април, нито с мандата на Николай Цонев, няма и да си партнира с Мая Манолова

 

Бившият военен министър Стефан Янев потвърди пред БНТ, че планира създаването на нов политически проект, но досега излезлите съобщения са спекулации. 

Янев беше категоричен, че партията му няма да се казва "Развитие", няма да бъде учредена на 16 април, нито с мандата на Николай Цонев, няма и да си партнира с Мая Манолова. Към момента не се правят структури в страната.

"Търсим съмишленици и ако намерим достатъчно хора, които споделят общи идеи и ценности за развитието на България, ще излезем с лицето си и ще поискаме българският народ да ни гласува доверие", коментира Янев. 

По думите му първото нещо, с което проектът му ще се заеме, е да възстанови връзката между гражданското общество и партиите.

"Трябва да е ясно, че хората, съпричастни към идеите, които ще изповядва тази партия, могат да бъдат сигурни, че техният глас ще се чува през цялото време, не само преди избори. Това е трудно, но сме решили да извървим този пък от А до Я", подчерта бившият военен министър.

"В момента на създаването на такъв проект трябва да бъдем отворени във всички посоки, без да даваме идеологични рамки", добави още Янев.

По думите му неговият политически проект ще защитава националният интерес.

 

"Това звучи патриотично, но това са свободата, справедливостта, сигурността и благоденствието", отбеляза той.

Българският парламент гласува моята оставка. Взимането на решение за напускане на правителството е актът на искане на оставка, очевидно премиерът взе това решение, коментира още Янев.

"Личния разговор няма да го коментирам, но от самото начало, от приемането на предложението аз да участвам в това правителство, ние усещахме различия. Най-общо казано - различна ценностна система. Усещането, че това, което аз винаги съм се опитвал да правя - да пречупя действията си през призмата на обществения интерес, не го срещах в "отбора", както го нарича премиерът Петков. Това не беше отбор", коментира Янев.

Той говори и за личното мнение, изразено от Асен Василев по отношение на преговорите с "Газпром":

"Това е по-скоро закачка. Естествено, че няма да очаквам искане на оставки заради изразено друго лично мнение. Бяхме заедно отчасти с този екип в първото служебно правителство и тогава имах възможността да им покажа, че министър-председателят не е диктатор, а пръв между равни".

Стефан Янев вижда хаотичност в сегашното управление и даде пример с отиването на премиера в Република Северна Македония в първите дни на правителството.

Опасно е правителството да говори с два различни гласа за войната в Украйна, смята Стефан Янев. Българските граждани са достатъчно стресирани от войната и от факта, че не знаят какво да очакват в обозримото бъдеще.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
15 коментара
По-добре ПростоКиро,Кокорчо и сие ,отколкото примата Кратун Тиквун

По-добре ПростоКиро,Кокорчо и сие ,отколкото примата Кратун Тиквун

26.03.2022 | 19:21

Кой бе,тиквата ли да поема кормилото на държавата????!!Ние не сме мазохисти.Тоя дето ни докара до първобитното,тоя,който опростачи нравите ни ли ?!? ?!Тоя ,който със своите чакали ,като тотев,и други подобни клептомаи и гьонсурати опоскаха така родината ни,че Монголска орода да беше минала през БГ нямаше да сме така разсипани.Призиви за връщане на примата тиквун,могат да искат само тези,които са крали заедно с него.Които са части от шайката.Другото е мазохизъм

Отговори
6 2
Дии

Дии

26.03.2022 | 19:11

Партията ще се казва ПРП - Партия на Руските ПОДЛОГИ . Който иска да е член ще трябва тържествено да се закълне във вечна любов и служба на Русия. Да направи поне 2 доноса и няколко гнусотии на българската държава. Да предава информация в руското посолство и да слави руската душа. Пламенно да защитава зверствата на руснаците и да твърди че войната всъщност е специална операция. И чак тогава ще целунат руското знаме и ще им дадат червената партийна книжка. Да живее ПРП!

Отговори
3 5
Не ви щем проектите

Не ви щем проектите

26.03.2022 | 19:03

Чамадана, вагзала и при путин. Време е Бойко Борисов да хваща кормилото на държавата и всичко да си дойде на мястото. Време е България да се събуди от кошмара на Радев, Божков и к'ви бяха ония двамата .... Кирчо и Кокорчо

Отговори
6 5
Никога повече крадливите уроди от ГепиГерб

Никога повече крадливите уроди от ГепиГерб

26.03.2022 | 18:47

Ами ,за вас ли да гласуваме пак бе гепируги смрадливи.Нали 12 години ви видяхме зулумите.Превърнахте страната в ДЖАМАХИРИЯ.Само като видя такива ,като конската мамина кратуна ,баба ви мента,здрава измамата,лапачу зику и ми се драйфа от погнуса.Всякакви други,но никога вече Гепи герб.

Отговори
6 5
Мара Удобната и Сгодната

Мара Удобната и Сгодната

26.03.2022 | 17:21

А га оди у Хамериката да тъ обучават за чифутско псе сети ли се че има България и Национален интерес Късно е чадо Мандалото хлопна Кък ще изчистиш това петно във кариерното ти ЦиВи че си се кланял пред Москва и си ял от баката на Тошо Правешки и после си сърбал от баката на чифутите безродници

Отговори
4 5
Проект

Проект

26.03.2022 | 15:35

Нареди се и това посредствено човече на софрата. Нямал идеи и визия в спарената от фуражката глава, но щял да търси избиратели. Волен, Румен Петков, Копейкин, сега 4-ти сезон на сериала - Стефчо.

Отговори
13 6
Мичко

Мичко

26.03.2022 | 15:21

Сладко нещо е политиката този зелен чорап за няколко месеца си уреди децата на държавна ясла сега иска и той на софрата

Отговори
14 4
лимбо

лимбо

26.03.2022 | 15:12

Ортаци демек

Отговори
5 2
Драган

Драган

26.03.2022 | 15:04

Преди да говорите за честност морал и подобни дайте отчет за изчезналите над 9 милиарда или чакате да мине давност.

Отговори
16 2
Граматиков

Граматиков

26.03.2022 | 14:36

Първото, което ще направи е да поиска обещания грант от руското посолство.

Отговори
16 4

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?