71

Стефан Янев прогнозира предсрочни избори до края на годината

Коалицията не е способна да издържи на ударите на времето, заяви лидерът на „Български възход“

 

„Управляващата коалиция не е способна да издържи на ударите на времето и проблемите, които се задават на хоризонта“. Това заяви в предаването „Тази събота“ по bTV бившият служебен премиер Стефан Янев, който вече е лидер на „Български възход“.

По думите му има вероятност от предсрочни избори до края на годината.

„Управляващата коалиция не само, че не създава условия за решаване на кризите, в които живеем, и проблемите, които ни заобикалят почти на ежедневна база, но ги задълбочава, създава нови проблеми“, смята той.

 
„Ако погледнете дневния ред, включително от тази седмица, най-малко два проблематични въпроси или теми се зададоха със сериозна конотация. Първата е националният план за въвеждането на еврото, който някак си между другото беше приет в тишина и спокойствие, без обществено обсъждане. Беше приет с едностранно поведение на коалиционните партньори, които казват: „Ние гласувахме против, ама виждате ли то трябва да върви“.

Българският лев следващата седмица ще чества 142 години от появяването си като национална валута, а ние закриваме и този елемент“, заяви Стефан Янев.

Другата тема според него е проектът за така наречения български вариант на закона „Магнитски“.

По думите му това напомня за „мракобесните години, за онзи закон за защита на държавата, за който сме учили в учебниците по история“. „Когато говорим за законодателство, нека то да бъде много прецизно и да не дават свобода за широка интерпретация, особено когато става въпрос за имуществото на частни субекти“, добави Стефан Янев.

Той отбеляза още, че като служебен премиер е успявал някак си да държи  „отбора“ в кондиция, за да работи в правилната посока, но не е вярвал на Кирил Петков като министър на икономиката. 

 
„Спомнете си историята с електромобилите и тези инвеститори, които трябваше да дойдат в Ловеч. До къде стигнаха и как се развива тази история?“, попита Янев. 

Той коментира и спирането на газовите доставки от Русия към България.

„Бих изисквал от съответните специалисти от държавната фирма „Булгаргаз“ да предложат най-доброто решение. Най-доброто решение може да бъде едно или друго, но в крайна сметка трябва да бъде защитен интересът на българските потребители по отношение както на предвидимостта на налични количества, така и по отношение на цената“, каза Стефан Янев. 

Той отбеляза още, че когато искаш да избягаш от зависимост от един доставчик, не бива да се поставяш в зависимост на друг доставчик, а да намериш начин да имаш равнопоставеност.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Paula Fox

Paula Fox

28.05.2022 | 17:03

Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ cеkс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ->> https://ja.cat/id398062

Отговори
0 0
Смях в залата

Смях в залата

28.05.2022 | 14:27

Първомайски бек , кой беше ти ?

Отговори
1 0
Манол

Манол

28.05.2022 | 11:06

Първата му изява като служебен премиер бе да уреди децата си на държавна хранилка явно ми се услади политиката

Отговори
2 0
Пешо

Пешо

28.05.2022 | 10:42

Много им е до края на годината. Съвсем ще осечрат пеизажа.

Отговори
4 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?