71

Стефан Янев обяви името на партията си и предупреди: България е застрашена!

Да спрем да говорим за „стабилност“ и „устойчивост“! Стабилност и устойчивост на какво?! На мизерията?! На ниските доходи?! На унизеното ни национално достойнство?! На социалния разпад?! На имитацията на демокрация?!

 

 

Бившият служебен министър-председател и доскорошен военен министър Стефан Янев избра профила си във Фейсбук, за да обяви името на бъдещата си партия - "Български възход".

Ето какво написа бившият военен министър:

"Дойде времето да заявим ясна и категорична позиция относно нелеката ситуация, в която се намира страната ни, както във вътрешнополитически план, така и с оглед на сложната геополитическа обстановка. Всички ние трябва да дадем тази оценка, като граждани и българи, с ясното съзнание за историческата отговорност, която носим за бъдещето на България и на идните поколения.

 
За никого не е тайна, че страната ни се намира в дълбока криза. Криза, която намира своите проявления във всяка една сфера от обществено-икономическия живот.

Изправени сме пред демографска катастрофа, която се явява основна заплаха за националната ни сигурност, застрашавайки самото физическо съществуване на българската държава.

Икономиката не функционира пълноценно. Няма предвидимост по отношение на правилата. Липсват подходящи условия за развитие и реализация на частната инициатива. Доходите продължават да бъдат унизително ниски, а високите нива на инфлация ги обезценяват още повече. Ставаме все по-бедни, а животът – все по-скъп.

Социалната система е пред колапс. Здравеопазването остава недостъпно за много български граждани, които на практика са лишени от медицинска грижа. Образователната система е неефективна и функционира хаотично, като продължава да е напълно неадекватна на изискванията на икономиката и бизнеса.

Корупцията е пуснала дълбоки корени в политическата и икономическата система на страната. Корупционната среда подкопава политическата ни система, устоите на нашата демокрация, като я прави неработеща и неефективна.

България се намира в почти постоянна полтитическа криза от години. Основните институции не функционират според очакванията на българските граждани. Показателно в това отношение е системно ниското доверие, с което се ползват основните органи на държавната власт. Налице е криза в представителните функции на политическите партии. Наблюдава се изключително тревожна тенденция за увеличаване на политическата апатия. Няма смислено политическо лидерство. Няма автентичен политически елит.

Страната ни се нуждае от нова перспектива, от нов модел на политическа комуникация и взаимодействие, от постигане на широко обществено съгласие по ключови национални приоритети и цели.

Изправени пред всички тези предизвикателства, ние вече не можем да стоим безучастно! Време е да се събудим. Време е, в качеството ни на активни граждани, да поемем отговорност за съдбата на собствената ни нация и държава. В тази връзка, аз и група мои съмишленици, решихме да поставим началото на нова политическа формация, която нарекохме „БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД“!

Защо „БЪЛГАРСКИ“?!

Защото България е нашата Родина! Защото нашата отговорност е пред България и пред бъдещето на българските деца! Защото България е държава с хилядолетна история, успяла да запази своето име през превратностите на времето. Наш дълг е да продължим да го отстояваме и занапред!

Защо „ВЪЗХОД“?!

Защото е крайно време да спрем да говорим за „стабилност“ и „устойчивост“! Стабилност и устойчивост на какво?! На мизерията?! На ниските доходи?! На унизеното ни национално достойнство?! На социалния разпад?! На имитацията на демокрация?!

Време е да заговорим за ново начало! Време е да си кажем, че безвремието, в което живеем и което ни е приковало на дъното, трябва да приключи. А това може да стане само тогава, когато спрем да мислим, че безобразията на компрометирания политически елит са наша съдба, срещу която сме безсилни. Време е да приемем, че не заслужаваме нищо по-малко от непрекъснато развитие напред. Време е да приемем, че заслужаваме ВЪЗХОД!

Ето защо, съгласно приложимите разпоредби на Закона за полтическите партии, свикваме събрание на Инициативния комитет на ПП „Български Възход“ на 05.05.2022 г. от 10.30 часа в конферентната зала на „Гранд Хотел София“. На него ще приемем учредителна декларация, в която ще залегнат основните принципи и цели на нашата формация и по същество ще представлява първото действие по учредяването на ПП „Български Възход“, предхождащо провеждането на учредително събрание, което ще да бъде свикано в рамките на законоустановения срок.

Нашата кауза е за повече справедливост, за истинска демокрация, за суверенитет и национално достойнство! Нашата кауза е България! Можем да успеем само заедно".

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
22 коментара
ИВАНУШКА ГЛУПАКА

ИВАНУШКА ГЛУПАКА

30.04.2022 | 12:06

БЪЛГАРИЯ ДЕЙСТНИТЕЛНО Е ЗАСТРАШЕНА ОТ ПЪЛЧИЩАТА ОБОЖАТЕЛИ НА ОТКРОВЕНИЯ ФАШИСТ И КРЪВОЛОК ПУТИН.ТАЗИ РУБЛАДЖИЙСКА СВОЛОЧ И ГНЯЗ ИСКА ДА ВИ ВЪРНЕ ОТ ЕВРОПА В НОВАТА СЕВЕРНА КОРЕЯ 50 г. НАЗАД. ТО НЕ СА Радев, корни, копейкин , яневци, волгинци и др. такива уроди. АМА ВИЕ СЕРИОЗНО ЛИ ИСКАТЕ ДА БЪДЕТЕ КАТО НАС , ТЪПИТЕ ИВАНУШКИ?

Отговори
13 6
Не само си глупак НО И прос.так

Не само си глупак НО И прос.так

30.04.2022 | 12:24

Пожелавам ти да се запишеш доброволец и да се сражаваш на фронта щом не искаш да живееш в една нормална България.

Отговори
6 1
Всички които драскат че са против възхода на България са предатели

Всички които драскат че са против възхода на България са предатели

30.04.2022 | 11:56

Цъкайте минус и предатели на Българи

Отговори
2 4
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

30.04.2022 | 11:46

ОТ 33 ГОДИНИ САМО ПАРТИИ ВЕЧЕ НИКОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК НЯМА ДА СЕ ХВАНА НА ТАЗИ ВЪДИЦА--СХЕМИТЕ СА НИ ЯСНИ--ВСЕ НЕ НИ ДОСТИГАТ ГЛАСОВЕТЕ ЗА ДА ИЗМИСЛИМ НЕЩО ПО ДОБРО--ВСЕ НЯКОЙ НЯКЪДЕ И ЗА НЕЩО Е ПРОТИВ--НАГЛЕДАХ МЕ СЕ КАК СЕ КОПУВАТ И ДЕПОТАТСКИ ГЛАСОВЕ И ЦЕЛИ ПАРТИИ ДА ГЛАСУВАТ В ПОЛЗА НА ЕДНИ--ТАКА ЧЕ ТОЗИ ПРОЕКТ ЯНЕВ Е ОБРЕЧЕН ОЩЕ ПРЕДИ ДА Е ТРЪГНАЛ--ДУРИ И ДА ИЗЛЪЖЕТЕ ХОРАТА -ТО ЕУФОРИЯТА ЩЕ ТРАЕ НЯКОЛКО МЕСЕЦА---ВИЕ СТЕ ГЕНЕРАЛ АКО ИСКАТЕ ИСТИНСКА ПРОМЯНА ОРГАНИЗИРАЙТЕ ПРЕВРАТ И НАРОДЕН СЪД--ОСТАНАЛОТО ОТ ФИЛМА ПАРТИИ И ИЗБОРИ СМЕ ГО ГЛЕДАЛИ ВЕЧЕ

Отговори
5 4
ОТГОВОР ДО-ИСТИНАТА

ОТГОВОР ДО-ИСТИНАТА

30.04.2022 | 11:50

играта е друга--америка ще поиска да се включим и с жива сила в украйна--затова нашите ибрици ще си предизвикат сами избори и няма да съставят правителство поне една година в очакване да мине войната--за да нямат с кого американците да преговарят за помощ на украйна

Отговори
4 3
Истина стига си лъгал

Истина стига си лъгал

30.04.2022 | 12:02

Тия ги разправяй на баба си от Бусманци ид.иот.

Отговори
7 1
Коментар

Коментар

30.04.2022 | 11:24

Възходът на Янев разчита на едно. Народът да пожелае здрава ръка. Генералска. Най-вероятно обаче ще получи празна глава.

Отговори
9 3
Коментар на коментара

Коментар на коментара

30.04.2022 | 12:04

Ще получи възход на България и изход от мизерията.

Отговори
3 3
Филибелия

Филибелия

30.04.2022 | 11:07

Забелязваме едно "роене" на червени партийки.Този Янев-партийка; Майчето-партийка; Татянката със счупеното легло-и тя крои партийка,както и комунистическото президентче ще иска да си направи партийка. И всичкитеЧЕРВЕНИ,които се готвят за избори.Прибавете още и Копейкин и Курванелията...заформя се ЧЕРВЕНО БЪДЕЩЕ,което отново ще поканят "Кармъзъ башибозук" да ни освободят.Ако не вземем мерки и не дадем сериозен отпор на всички,скоро ще махаме с цветя на руските танкове дефилиращи по София.

Отговори
15 3
Абе филибелия какво червено бъдеще сънуваш

Абе филибелия какво червено бъдеще сънуваш

30.04.2022 | 12:06

Натовски генерал ти говори за България а не за комунизма който ти е в главата иди.от.

Отговори
4 6
Георги

Георги

30.04.2022 | 10:54

Как да повярвам на този човек след като двата му мандата на служебен премиер най голямото му постижение е че си уреди двете отрочета на държавна ясла без конкурс. Келепир има в тази политика казал най ни Ганя

Отговори
16 4
Георги като не вярваш

Георги като не вярваш

30.04.2022 | 12:10

Вярвай на неонацистите и на фашистите и не пиши глупости

Отговори
1 5
Искаме

Искаме

30.04.2022 | 10:51

Вън от НАТО и ЕС! Украинците да си гледат работата! Гешев и Бойко в затвора! Съдебна реформа!

Отговори
5 17
Батко

Батко

30.04.2022 | 10:44

Поредният слуга на Москва!

Отговори
15 5
Какъв батко си бе от чичо ти да знаеш

Какъв батко си бе от чичо ти да знаеш

30.04.2022 | 11:49

Най-важното не е слуга на краварите! И не се е продал на никой. Независимо че е натовски генерал!

Отговори
4 8
Levi Strauss

Levi Strauss

30.04.2022 | 12:56

Да ама носиш краварски дънки, пушиш краварски цигари, пиеш краварски уискита а не руски самогон караш коли на краварските съюзници а. Що не опиташ да заместиш всички тия с руски а.

Отговори
4 0
К.И

К.И

30.04.2022 | 10:15

Възход към Кремля ли ??. По вероятно падение.

Отговори
14 6
К.И а ти възход към неонацизма ли искаш

К.И а ти възход към неонацизма ли искаш

30.04.2022 | 12:12

Иди.от.

Отговори
1 2
Дии

Дии

30.04.2022 | 10:15

Жалък. И този е бил военен. Предател и родоотстъпник. Клел се е във вярност към червеното знаме. Неговата родина е Русия. И той си е повярвал като Радев и Шивиков. Пълни нещастници с вмирисани зелени чорапи.

Отговори
17 8
Защо лъжеш Дии

Защо лъжеш Дии

30.04.2022 | 11:54

Натовски генерал служил в САЩ не е руснак но е видял колко пари струват американците .

Отговори
6 3

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?