2374

Стефан Аспарухов: Блокът става фирма, за да се санира лесно

Всяка етажна собственост - вход или блок, ще може да се регистрира като юридическо лице, т.е. да стане фирма. Това ще му позволи да си открие банкова сметка, както и да извършва определени в закона други дейности.

Такава промяна в Закона за етажната собственост се подготвя от работна група в регионалното министерство, съобщи в интервю за “24 часа” зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Стефан Аспарухов.

Проектът ще е готов до есента и ще позволи по-лесно да се изпълнят проектите за саниране по плана за възстановяване и устойчивост, които предвиждат близо 1 млрд. лв. за повишаване на енергийната ефективност на жилищни сгради. Ще се регулира най-сетне и дейността на професионалните домоуправители, каза Аспарухов.

Промени в Закона за устройство на територията, които вече са в процес на обществено обсъждане, съкращават драстично сроковете, необходими един предприемач с готов проект да си извади строително разрешително.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Застреляй се бе чифутско изпражнение

Застреляй се бе чифутско изпражнение

19.05.2022 | 22:25

Онова чифутските подлоги на Тиквун което ни го набутваха като идея да ни откраднат собствеността жилищна със разни ЙОРЕдически хватки Днес поредното и чифутско Гуфно като претопляна манджа ни го пробутва Цели 85 процента от Българите имат собствен дом макар и порутена Този процент не им дава мира на чифутската пасмина За тях Българина трябва да живее като емигрант във собствената си Държава и на квартира А те да бъдат хазайте Да трупат пачки и шкембето чифутско да им расте от удара на чекмедже

Отговори
7 1
Иван

Иван

19.05.2022 | 23:12

Напълно съм съгласен! И без фирма може! Ама с фирма контрата остава във съдружниците! Ами при продажба на имот не ми се мисли!!!

Отговори
4 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?