Станишев: ГЕРБ води социално безотговорна политика

За първи път държавата се управлява от дясна популистка партия, каза на 47-я конгрес на БСП лидерът на партията Сергей Станишев. Наближаващите 100 дни на правителството са достатъчни за формиране на мнението, че до ден днешен правителството не е представило нито програма, нито антикризисен план. Така докато в света страните излизат от кризата, у нас тя се задълбочава, каза той. Според Станишев новото управление прави политика, която води до фирмена задлъжнялост, а вече избухват и спонтанни стачки.

Интересно е, че управляващите кърпят дупките от държавни дружества, за които обявяваха, че са ограбени от предишното управление. Нали бяха безогледно източени и докарани до фалит?, попита Станишев.

Според него министрите от новия кабинет постоянно дават разнопосочни сигнали. Станишев коментира, че има усещането, че е обявено съревнование между министрите за това кой колко съгрешения на предишните министри ще измисли. По думите му се цели да се осигури комфорт на кабинета като се унищожи БСП.

Притеснително от гледна точка на закона е намерението на премиера да извади фискалния резерв от БНБ, за да го управлява. Това може да създаде условия за корупция, отбеляза Станишев.

Новите управляващи живеят с твърдото убеждение, че всичко започва от тях. Вероятно се надяват, че ще управляват 30 години, но няма да се случи, заяви още той.
По повод непрестанните кадрови промени в администрацията Станишев каза: „Извършва се политическа чистка, която започна от централната администрация и става повсеместна". Той призова БСП да защити почтените професионалисти и да ги привлече като експерти към партията, съобщава агенция "Фокус".

Станишев определи политиката на ГЕРБ като дясно-рестриктивна и социално безотговорна. Очевидно ни очаква бюджетно затягане на коланите, каза той.
ГЕРБ се превръща в поредния разрушител на историята. По-лошото е, че управляващата партия се очертава да се превърне в разрушител на демокрацията, коментира Станишев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?