Спор за имот е в основата на убийството на Стоян Стоянов

Спор за имот е в основата на убийството на бизнесмена Стоян Стоянов, съобщава агенция "Фокус", позовавайки се на информация от МВР.

Бизнесменът се е интересувал от имот, съседен на друг, притежаван от него. Когато се свързал със собственика, който според разследващите е синдик, му е предложена неизгодна цена. Вследствие Стоянов се отказва от закупуването на имота, но по-късно  притискан да го купи. Така възникват междуличностни конфликти и се стига до отвличането на бизнесмена, за поръчители на което се считат Галин Костов, бивш съдия в Окръжния съд във Варна и Станислав Михайлов, който в периода 2002-2006 година е изпълнителен директор на Агенцията за държавни вземания. Отвличането е с цел да бъде убеден Стоянов да купи въпросния имот. След поредния му отказ на връщане за Бургас, той е убит от Манол Хаджиев и лице, за което се знае само първото име - Веско. И на двамата е обещана сумата от 20 хил. евро за извършването на убийството. По-късно Манол Хаджиев е намерен убит, като се смята, че мотивът за това е настоятелното търсене на полагащите му се пари и заплахата от това той да издаде информация за убийството на Стоян Стоянов.

Бизнесменът е намерен заровен в гористата местност край Обзор, казват още криминалистите. Единият от поръчителите - Галин Костов, е задържан в петък вечерта и в понеделник ще се гледа мярката му за неотклонение в окръжния съд във Варна.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
hfvljmhjkcv

hfvljmhjkcv

17.02.2011 | 20:50

spored men pora4itela e nedqlko Dimitrov

Отговори
0 0

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?