4020

Спират ремонтите по магистралите през лятото, пътуваме по-лесно до морето

Тази година не се предвиждат големи ремонтни дейности по магистрала "Тракия", всички ремонти са локални и се извършват в дните от седмицата, когато не е натоварено движението. Петък, събота и неделя не се извършват ремонти и хората могат спокойно да пътуват до морето. Това каза председателят на УС на АПИ инж. Йордан Вълчев по БНР.

Той добави, че на АМ "Хемус" има ремонт на два тунела, които се предвижда да приключат до началото на юли. По думите му има данни за намален брой на жертвите по пътищата.

"Само за първите три месеца на 2024 г. са намалели жертвите с около 40, сравнено с предходната година. Донякъде това е заради контрол от пътната полиция, но донякъде и заради новината, че ще има проверка на средната скорост. ... Тази мярка е доказала на много места в Европа, че работи", каза Вълчев.

Той изказа предположение, че през септември ще влезе в сила мярката за засичане от камерите на толсистемата на средна скорост на движещите се автомобили по магистралите.


Като превенция срещу корупционни практики при строителството на магистрали и пътища, председателят на УС на АПИ посочи прилагането на "отворени и чисти процедури, които да се следят от всички".

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?