71

Спецпрокуратурата разследва Стойчо Кацаров за поръчката на ученическите COVID тестове ВИДЕО

В Специализирана прокуратура са получени по компетентност материалите от проверка на КПКОНПИ, образувана по сигнал относно проведени от Министерство на здравеопазването четири процедури за закупуване и доставка на тестове за неинвазивно изследване на ученици с оглед откриване на SARS-CoV-2.

С постановление на наблюдаващия прокурор е образувано разследване за престъпление, съобщи NOVA.

Разследва се престъпление по служба, извършено от висш държавен служител. Има съмнения, че е нарушена процедурата за щадящите тестове за установяване на COVID-19 при ученици. Прокуратурата ще проверява как е протекла обществената поръчка. Прави се и финансова инспекция.

Сигналът от Антикорупционната комисия е за бившия здравен министър в служебното правителство д-р Стойчо Кацаров. Възможно е в хода на проверката да се установи, че друг човек носи отговорност за поръчката на детските тестове.

Разследването е възложено на следовател от отдел „Следствен“ при Специализирана прокуратура. На Агенцията за държавна финансова инспекция е възложено извършване на финансова инспекция.

След приключване на разследването Специализираната прокуратура ще уведоми обществеността за резултатите.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
EHEEE

EHEEE

18.01.2022 | 18:37

Зеленият чорап ще го прикрие. Споко!

Отговори
2 1
Нали

Нали

18.01.2022 | 15:20

Давайте мощно, всички "Гешев оставка", че отиде зян Стойчо! Па като тръгне ефекта на доминото, следват Спецов, кокорчо, Кирчо та чак то Мунчо!

Отговори
3 1
На тоя

На тоя

18.01.2022 | 12:08

му чупете капачките веднага. СОросоид долен

Отговори
7 1

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?