Спаска Митрова ще се бори за попечителство над дъщеря си през ноември

През ноември започва делото за попечителство на Спаска Митрова за дъщеря й. Това съобщи външният министър на България Румяна Желева, която днес се срещна с българската гражданка и майка й Сузана. България ще осигури прозрачност на процеса като с казуса ще ангажира Шведското председателство на ЕС и посланика на страната у нас Пол Бейер, за да може той да предаде информацията по случая на ЕК, стана ясно от думите на Желева. Има възможност съвсем скоро Спаска Митрова да бъде с детето си, допълни тя. Целта на разговора бе да се уточни с какво по-нататък може да бъде полезна българската държава за Митрова. "Вече се чувствам се свободна", заяви в отговор македонската българка. Тя изрази благодарност за осигуреното й вчера пълно медицинско обслужване във ВМА. Спаска Митрова бе подложена на обстоен преглед във ВМА, където и медицинската експертиза установи, че е била удряна с палка по главата и е получила силно главоболие, вследствие на комоциум.

Спаска Митрова бе освободена от затвора "Идризово" в Скопие 20 дни преди изтичането на тримесечната й присъда. Освобождаването е станало по решение на ръководството на затвора благодарение на доброто поведение на Митрова. Причината да се озове зад решетките бе, че не е осигурила достъп на бащата на детето им, останало при нея след развода.

Стана ясно, че адвокат на Митрова ще бъде бившият министър на вътрешните работи на Македония Любомир Михайловски-Джанго. Той бе министър на в кабинета на Владо Бучковски. "Аз се срещнах с Митрова и тя ми предложи да я представлявам в съда, защото до момента не е имала адвокат и тя самата се е защитавала", обясни Михайловски. Той ще защитава Митрова в делото срещу нейния бивш съпруг в спора за детето им кой да получи правата за отглеждането му.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Trajko od Makedonija

Trajko od Makedonija

22.10.2009 | 04:32

Како дозволивте една Спаска да ве манипулира? Зарем не гледате дека е родена манипулаторка и лажливка? Ни ги расипа нашите добрососедски односи. И друго, кое право е на Бугарија да се меша во суверена држава? Дали тоа што Македонија е помала и не е членка на ЕУ и дава право на Бугарија да го прави тоа? Размислете малку повеќе, ве молам...

Отговори
0 0

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?