49

Спасители биха полски туристи на плажа в Слънчев бряг

Полски туристи са били бити, удряни, блъскани и ритани от спасители на плажа в Слънчев бряг в късния следобед в понеделник пред десетки почиващи възрастни и деца. Това съобщи OFFNews, позовавайки се на един от потърпевшите, 22-годишният Адриан. След агресията спасителите са напуснали поста, който охраняват, и избягали преди идването на полицията.

Насилието е запечатано на видео от няколко почиващи.

„Всяка година почиваме в България, пристигнахме в неделя две семейства, девет души, тъй като се задържахме малко да разгледаме Румъния. В неделя решихме да си починем, а в понеделник следобед – на плаж.“ – разказва Адриан.

 
Всичко за туристите било чудесно, сложили си хавлии да полежат, мислели да се изкъпят в морето. За тяхно съжаление имало вълни и не можело да се влиза, всъщност оттам започнал и проблемът.

Записите са направени отдалече, но на тях се виждат спасителите, мъжете с червени гащета, които блъскат и събарят туристите.

Въпреки вълните и забраната в морето имало влязла някаква възрастна двойка. „Бяха някакво възрастно семейство, спасителите се насочиха към тях и започнаха да им свирят, да излизат. Хората вървяха към брега и излизаха. В този момент мъжете, на видеото ще ги видите с червени бански, влязоха във водата и започнаха физически да блъскат възрастните към брега и да им крещят. И да ги избутват физически, грубо навън.

Почувствахме се ужасно, всъщност всички на плажа виждаха това – млади мъже, които са призвани да спасяват, се държат по такъв груб начин.“ – разказва Адриан.

Младежът, заедно с баща си Дариуш (40 г.) били близо до случката и се намесили. „Да не си помислите, че сме отишли да се бием там, или… През миналата година имах операция на хематом с отваряне на черепа, сега имам титанова пластина, знам си състоянието и никога не бих предприел физически риск, ако знаех какво ме очаква. Думите, които казах на спасителите бяха: Спокойно, защо така, дайте без скандали, това са възрастни хора.“

В този момент спокойното плажуване приключило. „Единият от спасителите блъсна мен, после татко. Татко падна на земята. Удариха ме втори път, паднах, удариха ме по главата, там, където съм опериран. Годеницата ми Марта се притече, видяха я, че говори нещо и е с нас, единият мъж я удари и нея.

Няма да повярвате, но дойде и 13-годишния ми брат Себастиан, и него започнаха да удрят, счупиха му очилата. Не знам дали бих могъл да разпозная спасителите, но сигурно се знае кой е работил в четвъртък след 16.00 на този пост, а единият от мъжете имаше татуиран кръст на шията.“ – описва Адриан ситуацията от своята гледна точка.

40-годишният Дариуш, баща му, бил съборен на земята с удар в главата. Вече когато лежал на пясъка, единият спасител го ритнал с крак в стомаха. „Изкара му въздуха, татко започна да се задушава и да се гърчи, като видяха, че не му стига въздуха, двамата спасители хукнаха и избягаха“.

Българин от плажа междувременно извикал полиция, но патрулът не заварил биячите.

„Извинявай, че не можах да помогна повече. Съжалявам за това, което ви се случи и, че не можах да се намеся по-рано. Срамувам се за моята страна и се надявам, че тия ***** ще бъдат задържани.“ – написал в СМС до Адриан българинът, извикал полицията и готов да даде показания в полицейското управление.

Други българи от плажа са снимали инцидента и предали записите на полското семейство за да може да се защити, а спасителите да бъдат издирени и наказани.

„Полицейският патрул ни записа данните, моите и на баща ми, докато си вземем документите от хотела вече беше станало 5 и в полицията ни казаха да дойдем във вторник. Тогава в полицейския участък ще има и униформени полски полицаи, които патрулират в Слънчев бряг и те ще могат да ни помогнат с превод и изясняване на целия случай. Много се надявам той да не остане скрит в някакво чекмедже, а виновните да получат наказание за поведението си. Те са там да спасяват хора, а не да ги бият“, казва още Адриан.

Предстои младежът, баща му и годеницата му да бъдат освидетелствани от съдебен лекар. Бащата има рана в главата на тила, а Марта с хематом на едното око.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Жоро

Жоро

14.08.2022 | 14:19

Така се получава при липса на Плажна полиция. И сега какво? Вместо да глобят само забравилите се туристи, ще съдят нашите момчета. Друга работа е , че не е трябвало да посягат.

Отговори
0 0
Хрусто Широката

Хрусто Широката

09.08.2022 | 17:22

ИЗРОДИ! МУТРИ!

Отговори
4 0
хххх

хххх

09.08.2022 | 15:12

Ами да ги съдят в полски съд и да излежат присъдата в полски затвор. Там ще им хареса на спасителите.Ще е като накурорт на морето ......

Отговори
6 1
стар гларус

стар гларус

09.08.2022 | 14:42

Ако бяха полякини, друго щяха да правят!

Отговори
2 4
реклама

реклама

09.08.2022 | 14:26

Почивайте в Мутроландия ! страната на чалгата и мутрите чалгата си има партия а мутрите- премиер

Отговори
10 0
Док

Док

09.08.2022 | 15:35

Какви мутри са тия селски бекове

Отговори
4 3
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

09.08.2022 | 13:28

м у т р а к р ъ в п о в р ъ щ а п а р и н е в р ъ щ а

Отговори
6 2
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

09.08.2022 | 13:27

това не са били спасители а мутри рекетьори

Отговори
9 2

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?