1553

София настръхна срещу решението да пуснат убиеца на Филип

В София се организира протест срещу решението на съда мъжът, прегазил пиян 15-годишно момче на пешеходна пътека в центъра на столицата да бъде пуснат от ареста. Решението - мярката му за неотклонение да бъде заменена с "домашен арест" е на Софийския градски съд и стана ясна вчера.

Пуснаха от ареста шофьора, който пиян прегази 15-годишния Филип на столичната улица "Гурко"
Според наши източници, разследването на тежката катастрофа вече е приключило и материалите са представени на родителите на убития Филип Арсов. Предстои прокуратурата да ги предяви и на обвиняемия - 37-годишния Петър Тодоров.

Когато процедурата приключи, наблюдаващият прокурор следва да внесе обвинителен акт и да предаде Тодоров на съд. Шофьорът е обвинен за причиняване на смърт, след умишлено нарушаване на правилата за движение. При ограничение на скоростта от 30 км./ч., Тодоров се е движел с 88 км/ч и е бил зад волана с 2,2 промила алкохол в кръвта. Приближавайки кръстовището на улиците "Гурко" и "Шишман", на пешеходната пътека, той не е спрял, блъснал е момчето и го е убил. По време на катастрофата, в колата на Тодоров са се возили жена и нейното дете. Близките на загиналото момче заявиха, че ще блокират кръстовището на ул. Гурко, където се случи трагедията.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?