46

Социалният министър обеща приятна изненада за пенсионерите ВИДЕО

Приятна изненада за пенсионерите обеща министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков. Пред журналисти ток заяви, че ще има действия за адекватността на пенсиите.

"Пенсионерите могат да очакват, че тези 60 лв., които получават до момента ще бъдат вкарани в пенсиите по някакъв начин. Ще бъде предвидена актуализация, която да покрие и тазгодишната инфлация", каза министърът.

„Моят вариант е вкарване на тези 60 лв. в индивидуалната пенсия – дали механично вкарване, дали като антиинфлационна добавка, дали като по-висок коефициент на осъвременяване на пенсиите от 1 юли, но компенсиране на тези 60 лв. минимум 10% увеличение заради инфлацията и от 1 октомври някакво действие върху пенсиите като преизчисляване, което да доведе до доближаване между старите и новите пенсии“, допълни той.

Гьоков обясни, че механичното увеличаване с еднакъв процент на всички пенсии задълбочава разликите между старите и по-ниски и по-високите пенсии.

Министърът обобщи още, че за този отоплителен период близо 300 000 души са получили енергийни помощи от държавата.

„Размерът на тази помощ е 570 лв. за 3 месеца. Готови сме да посрещнем новия отоплителен сезон. От 1 юли започва приемане на документите. Ще разширим още достъпа и ще увеличим и подкрепата по всяка вероятност. Готови сме да направим това“, увери Гьоков и отбеляза, че трябва да се изясни понятието за "енергийно бедни".

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Знам ги вашите обещания и

Знам ги вашите обещания и

11.05.2022 | 22:09

Какво обещавате че ще приравните всички пенсии към минималните, че някои пенсии въобще няма да ги увеличите както направихте досега и че ще изравнявате доходите на пенсионерите с доходите от миналата 2021-а година това ли бе иди.оти.

Отговори
3 0
Пак ще има дискриминация. Условия и лъжи за да не се увеличат всички п

Пак ще има дискриминация. Условия и лъжи за да не се увеличат всички п

11.05.2022 | 19:22

Докога ще лъжете. Пенсиите от първа категория пак ли ще бъдат изключени без увеличение. Мръсни лъжци.

Отговори
7 1
Тези лъжи ги слушаме от началото на мандата сии.

Тези лъжи ги слушаме от началото на мандата сии.

11.05.2022 | 18:13

ПАК ще има дискриминация

Отговори
7 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?