49

Снегът връхлита! Част от България побелява през уикенда, в София натрупва до дни

"Вятърът ще бъде слаб, до умерен - до 30 км/ч. Има области в Северозападна България, между Видин и Враца и в централните части на Стара планина, по линията Стара Загора - Сливен, където ще има пориви с до 70 км/ч". Това прогнозира синоптикът Петър Янков пред BG On Air.

Слаби валежи има между Видин и Враца, и в София. Започва и захлаждане с първия пренос на по-студен въздух.

"В събота и неделя в най-топлите места градусите ще бъдат 8-11. В планините над 2000 - до минус 3. В събота вечерта се очакват отново дъждовни облаци, в неделя следобед, главно в западните и южни райони, ще започнат валежи. В Западна България отново от дъжд и сняг, но няма да се създава снежна покривка", уточни Янков.

Той съобщи и кога ще дойде истинската зима - със студ и сняг.

"На няколко вълни ще започне захлаждането и понижението на температурите, зимата ще даде заявка за настъпването си в началото на декември. Около 3-4 декември ще се понижат чувствително температурите, в северните и източните части на страната ще превалява слаб сняг. Трайна снежна покривка, около 3-5 см, може да се очаква при второто захлаждане - около 6-7 декември. За студентския празник и в София може да има сняг", каза Янков.

Прогнозата е, че и тази снежна покривка няма да е много трайна, но студентите, които празнуват в планините, ще се радват на бяла зима. Синоптикът предупреди, че пътищата ще бъдат хлъзгави.
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?