71

Снегът идва до часове, най-студено - в сряда! Вижте и другите изненади от проф. Рачев

Първите 10 дни на април ще са хладни, а около Великден ще настъпи затопляне, но отново ще бъде дъждовно

 

„По-студеното време ще продължи до Цветница, но може и до Великден. Очакват ни 10 дни по-хладни от нормалното“. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV климатологът проф. Георги Рачев.

Причината за валежите и по-ниските температури е средиземноморски циклон, уточни той.

 „Отлагаме снегът за довечера. Във високите котловинни полета ще прехвърчи сняг, но няма да образува покривка. В планините над 1200 метра ще натрупа такъв хубав сняг, какъвто ни трябваше януари месец“, посочи климатологът. Във високите части ще вали сняг, а в по-ниските дъжд.

 
„Днес дъждовните валежи няма да са със същия интензитет в София. В сряда ще бъде най-студено. От сряда до петък са опасни минималните температури. Бояна, Драгалевци и Златните мостове – там ще е сняг“, добави проф. Рачев.

 „Много хора смениха гумите. Не само на прохода Петрохан, но и на Витиня има вероятност. Вчера на Рожен валя нормален сняг. Шофьорите да са внимателни, подготвени и да знаят къде пътуват. Трябва да следят прогнозата“ посъветва той.


Първите 10 дни на април ще са хладни, а около Великден ще настъпи затопляне, но отново дъждовно. В Смолян температурите ще са по-ниски от традиционните за годината.

По морето ще има валежи във вторник и сряда. Ще бъде хладно, като въздухът ще е по-студен от морската вода, която е около 10 градуса.

„Във Велико Търново не се очаква снеговалеж за разлика от Габрово и Дряново. Засега големият сняг остава в Румъния. Във Видин вали дъжд и от вчера, като днес продължават“, допълни проф. Георги Рачев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?