71

Снегът идва, част от страната побелява! Вижте изненадващата прогноза на Василковски

Вижте какви ще бъдат температурите
 

През почивните дни ще усетим полъха на приближаващата зима. Пореден средиземноморски циклон ще създаде условия за с първи снеговалежи в някои равнинни райони на страната, а нахлуващ студен въздух ще задържи температурите ниски. Това прогнозира по NOVA Николай Василковски.

В събота сутринта вятърът вече ще е утихнал и на места ще има понижена видимост с мъгла. Термометрите ще показват около нула градуса, а в някои котловини стойностите ще са по-ниски. В часовете до обяд слънцето ще се покаже, но паралелно от запад ще се появят облаци. До вечерта валежи няма да има, а дневните температури ще са между 5 и 10 градуса, по планините от минус 3 до плюс 4.

В неделя заоблачаването ще продължи. Сутринта температурите отново ще се колебаят около нулата. С напредването на деня, следобед, вечерта и през нощта от запад на изток ще започнат валежи от дъжд. По планините и около тях в западната половина на страната валежите ще са от мокър сняг.

Очаква се да превали сняг и в котловините на Западна България, без натрупване на значителна снежна покривка. Дневните температури ще са без особени колебания, в интервала между 2 и 7-8 градуса, по планините от минус 4 до минус 1.

В понеделник в западните райони валежите ще намаляват и ще спират, докато в Централна и Източна България ще продължат до по-късно. Сняг ще превали в отделни райони на Предбалкана и на североизток. Денят ще е облачен и тих, с по-осезаем вятър около Черноморието и без промяна в температурите.

Валежите ще продължат с различна интензивност почти до края на работната седмицата. Ще е преобладаващо облачно с дневни температури в диапазона от 4-5 до 9-10 градуса.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?