3906

Смразяващи разкрития: Проговори съдийката, заплашвана от Нотариуса

Софийският градски съд е дал разрешение на прокуратурата да изземе информацията от двата телефона на убития

 

Съдия Владислава Цариградска, която е била 5 години заплашвана и тормозена от показно разстреляния в София Мартин Божанов – Нотариуса, проговори през бТВ за ужаса през който е минала.

Софийският градски съд е дал разрешение на прокуратурата да изземе информацията от двата телефона на Нотариуса. Очакванията на разследващите са да стигнат до контактите на убития със съдебната власт.

Разказът на съдия Владислава Цариградска дава ясна представа какво на практика означава търговия с влияние и притискане на магистрати. Цариградска е съдия в районния съд в Луковит. Дело, по което работи, е причина да попадне в полезрението на Божанов. Пет години тя и семейството ѝ живеят в страх, предаде бТВ и пусна интервю с Цариградска.

През октомври 2019 година съдия Владислава Цариградска прочита невярна информация за себе си. След това получава предупреждения чрез трети лица, че атаките ще продължат, ако не се откаже от едно дело. Тя не се съгласява. Така се среща с Мартин Божанов в съдебната зала.

„Когато категорично отказах да се отведа, Мартин Божанов загуби контрол, демонстративно обърна гръб, каза, че в тоя съд повече няма да стъпи, с еднозначни жестове ми показваше, че предстои нещо друго след мене: „Айде, побързай, че ми предстои да подам документи“, потупвайки мястото на часовника, което го нямаше“, разказва Владислава Цариградска, съдия в Окръжен съд – Плевен.

В залата остава само едни от зрителите на делото. Той е стар познат на съдия Цариградска.

„На висок тон, така че да бъде чут и отвън, като да отчете задачата, която му е дадена ми каза: „Нали знаеш какво ми се случи, нали знаеш, че бях в инвалидна количка“, казва тя.

Тогава министърът на правосъдието Даниел Кирилов назначава охрана на съдия Цариградска и специална техника в дома ѝ. Висшият съдебен съвет я изслушва, а ГДБОП прави разработка. Годината е вече 2022, а заплахите са спрели.

Съдия Цариградска казва, че информацията за контактите на Божанов с висши магистрати е на разположение на прокуратурата от края на 2022 година. Но е разпитана едва миналия април. И атаките започват отначало.

„Можем да анализираме с Вас, да правим някакви изводи и вие стигате до единствения възможен - че това е машина за оказване на натиск и влияние, която най-вероятно работи по същия начин и на политическо ниво, но това са само предположения“, казва Цариградска.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
Ако имахме Държава

Ако имахме Държава

04.02.2024 | 09:39

това не трябва да се случва ...а другите далавери , корупция , кражби . Жалко за всички нас !

Отговори
6 0
държавност

държавност

04.02.2024 | 09:14

Защо за тези "уважавани" бандити се разбира след като ги застрелят? Къде са били службите в държавата преди това? Как такъв човек е назначил жена си на работа в ГД БОБ? Колко още хора може да е назначил в други звена на МВР или съда?

Отговори
12 0
Поне това

Поне това

04.02.2024 | 04:40

Мутрите не живеят до пенсия. Спестяват сума ти пари на държавата.

Отговори
13 0
Още едно доказателство

Още едно доказателство

04.02.2024 | 02:32

че миризливата кочина се управлява от мутри и всички жалки политици са послушни пионки.

Отговори
21 0
arturo

arturo

04.02.2024 | 00:16

Хора, пробвахте ли новата виa`гpa?, просто е сyпер: в пъти по-ефeктивна, повече cпepма, по-ярки усещания, лекува болести и е бeзопаcна на всяка възpаст, това подобри се.кса ни и спаси брака ни. Отново се почyвствах мъж, прочетете сами на какво е cпоcобна=-----> mub.me/bioex

Отговори
0 10
"оказване на натиск"

"оказване на натиск"

03.02.2024 | 22:48

Четири тона пръст

Отговори
10 0
Пловдив

Пловдив

03.02.2024 | 22:18

Цирк и половина .

Отговори
6 3
Дер

Дер

03.02.2024 | 21:39

Ако конфискуват имотите на някой, който не може да докаже произхода на средствата си, ще се решат проблемите с корупцията.

Отговори
32 0
държавност

държавност

04.02.2024 | 09:16

То тагава всички политици ще се разделят с десетките си апартаменти, вили, къщи за гости, хотели...

Отговори
7 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?