2374

Служител на фирма за кредити плаши длъжници с наказателна бригада, прокуратурата го спипа

Служител на фирма за кредити се оказа ръководител на наказателна бригада за събиране на забавени вноски от клиенти на компанията. Това става ясно от официално съобщение на прокуратурата, цитирано от "Сега".

Към наказателна отговорност са привлечени общо 6 лица.Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за принудително събиране на кредитни задължения, действала на територията на София. От април 2021 г. те принуждавали чрез заплахи за убийство, побои и психически тормоз длъжници на кредитна компания да внасят забавени вноски по сключени договори за заеми.

В хода на действията по разследването, при извършени 13 претърсвания и обиски на помещения и лица, са намерени и иззети са документи и други доказателства за престъпната им дейност. 

Ръководителят на групата, който е работел като служител в кредитната институция лично е организирал престъпното сдружение. Двама от участниците са осъждани, единият от които многократно, в т.ч. за отвличане.

До момента са установени и разпитани пред съдия 6-има пострадали. Очаква се в хода на разследването броят им да се увеличи.

С постановления на наблюдаващия прокурор на петима задържани е наложено задържане за срок до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?