Словесната престрелка между Овчаров и Капон се пренася в съда

От вторник Мария Капон е клиент на прокуратурата за клевета. Това заяви председателят на БСП-София Румен Овчаров по повод на твърденията на председателя на ЕНП Мария Капон, че има офшорни сметки. По думите му, Капон говори неща, за които няма доказателства, съобщи БНР.

Ако имам офшорни сметки, посочете кои са те, призова Овчаров. Той определи Мария Капон като един обикновен човек, който клевети, политиканства и прави кариера на гърба на политическите опоненти.

Овчаров я призова публично да обяви кои са офшорните сметки, къде са и колко пари има в тях. "Отново вкарвате хората в тази въртележка", подчерта Овчаров. Мария Капон има доста големи обърквания, смята председателят на БСП-София. Овчаров допълни, че е добре тя да престане с "глупостите, които ръси през последните дни". Овчаров разясни, че договорите, по които България получава руски газ, са подписани от Иван Костов в качеството му на премиер и на ресорния в неговия кабинет министър Евгений Бакърджиев. "Русия гарантира доставките и транзита до 2030 година. Само от транзита приходите за България са над 5 млрд.", обясни Овчаров.

Той уточни, че договорите от 2006 година по никакъв начин не се отразяват на сметките на гражданите. Овчаров допълни, че Капон трябва да попита и Сергей Станишев за сключения секретен договор. Румен Овчаров изтъкна, че внесъл докладна записка за плюсовете и минусите на тези документи.

Според червения политик има съвпадение между разприказването на Куйович и някои други хора срещу БСП, като Мария Капон.

Държавата е абдикирала и няма кой да поеме щетите от договорите за природния газ, подписани през 2006 г. от Румен Овчаров, заяви от своя страна Мария Капон. Щетата я усетиха всички хора още в началото на тази година, посочи тя. На дневен ред не стои въпросът за реалните щети от страна на опозицията от предходния парламент. Капон допълни, че през следващите дни ще се срещне с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Голямата промяна в България ще дойде, когато се получат отговори на всички въпроси, а не когато се смени властта, коментира още Мария Капон. По думите й, има органи, които трябва да направят всичко необходимо, когато има съмнения - така е начинът да се действа в една парламентарна република.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?