3906

След влизането ни в Шенген по въздух: Какво се променя в проверките на летищата у нас ВИДЕО

В 00 часа тази неделя България и Румъния влизат в свободното шенгенско пространство, само по въздух и вода. Какво се променя за хората, които пътуват от нашата страна към Европейския съюз със самолет и обратно? Отговорите дава директорът на Регионалната дирекция „Гранична полиция" – Аерогари старши комисар Петър Субев в „Интервюто в Новините на NOVA.

„Отсъствието на този контрол, на който бяха подлагани пътниците вече ще се компенсира с други мерки, които ще се изпълняват отново от органите на Гранична полиция”, посочи директорът на Регионалната дирекция. 

 

Първият полет, който каца след полунощ в неделя на софийското летище е от Неапол. „Той ще бъде вътрешно-шенгенски полет, при който пътниците от самолета ще се насочат към зоната за получаване на багаж. След това ще могат да влязат в страната”, посочи Субев.

Според думите му Кипър и Република Ирландия са държави членки на Европейския съюз, но са извън пространството на Шенген. „Те остават по стария ред, т.е. пътниците ще бъдат подлагани на грани„на проверка, както досега”, каза той. 

„След като пътникът регистрира багажа и билета си и премине през електронната сигурност, може да продължи към търговската зона и самолета”, обясни старши комисарят. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Промени са

Промени са

27.03.2024 | 23:22

Как да не съ промени Самолета идва чак от нас да ме взима И чекирането на багажа у нас на балкона го правят любезни шенгенски служители Шегувам се Бя Шегувам се със служителите Бя докато си пия шенгенското кафе между две глътки Виж по капковия Шенген виждам зор докато си сложа шнорхела и избера в коя река да се гмурна В Дунав ли или във Места Тимок Марица и Искър не стават както и река Резовска В друг свят ме водят Тъ Така Промяната е голяма Лошото е че пред очите ми се разпада и чат пат и самолета не ми излита

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?