71

След Диана Димитрова: И друга известна актриса от "Откраднат живот" показа лицето на насилието

Признанията на актрисата Диана Димитрова буквално взривиха обществото и сложиха начало на много разпалени дискусии по темата за насилието над жени, което последните години се превръща в "пандемия".

По-голямата част от театралната и телевизионна гилдия все още запазва мълчание по въпроса с побоя над актрисата, но друга нейна колежка от сериала "Откраднат живот" избра шокиращ начин да се включи в наболялата тема.

Актрисата Йоана Буковска-Давидова сподели в социалните мрежи статус, в който лицето ѝ изглежда като след жесток побой и призова жертвите на насилие да потърсят помощ и обществото  да не си затваря очите пред проблема.

Ето какво написа Буковска-Давидова пос жестоката снимка, която събра стотици реакции:

"Искам да покажа истинското лице на израза "Бий ме - обичам те!" Този израз, придобил статута на анекдот, има чудовищно, а не смешно звучене. Искам да върнем истинския смисъл и тежест в тези думи, когато ги срещаме в бъдеще.

Защото ако нещо страшно е станало смешно, значи то е толкова често срещано в обществото ни, че е станало част от всекидневното зло, което приемаме с доза примирение и с времето развиваме емоционална резистентност - то вече не е проблем, а ежедневие и затова ни остава само да му се присмиваме горчиво, докато живеем с него…".

Снимката на Йоана Буковска-Давидова е част от изложбата „Не си сама“, представена от „Зонта - клуб Пловдив“. Изложбата съдържа художествени фотографии с лицата на известни български актриси, които показват как изглеждат жертвите на домашно насилие.

Гражданите и гостите на град Пловдив могат да посетят експозицията от днес до 31 януари догодина в Цар Симеоновата градина на алеята до фонтан „Деметра“.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Толкова познато Старо като Клеопатра и Мата Хари

Толкова познато Старо като Клеопатра и Мата Хари

06.12.2022 | 23:04

Как се коментират урви не ми е ясно Урвите са си урви Тръгнали по наклона на урвата шъ съ пързалят по урове

Отговори
3 1

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?