Слави Трифонов отвори вратата за двойна победа на Радев

Президентът Румен Радев е напът да се окаже най-големият печеливш от вчерашния ход на Слави Трифонов, който се отказа да предлага кабинет на "Има такъв народ". Защото другият акцент в триминутното слово на разочарования шоумен в ефира на 7/8 Тв касаеше вота за държавен глава. Трифонов не само отхвърли хипотезата, че може да се яви като конкурент на Румен Радев, но и му обеща пълна подкрепа.

"На президентските избори ИТН ще подкрепи Румен Радев, защото той най-много изпълва представата ни за президент на България. И сме убедени, че той ще спечели", каза Трифонов. На последния вот за партията му гласуваха 657 000 българи. Ако поне две трети от тях дадат гласа си и за Радев, той има шансове дори да стане победител още на първи тур, като се добави и смятаната за сигурна подкрепа от левия електорат, както и част от протестърите, пред които президентът излезе с вдигнат юмрук.  

 Другото последствие от решението на Слави да хвърли кърпата е, че до следващите парламентарни избори България ще се управлява от верни на президента министри. Единственият реалистичен вариант да се избегне извънреден вот е предложеният от Румен Радев служебен кабинет да стане редовен. Зад тази идея застават "Изправи се БГ! Ние идваме!", БСП и донякъде "Демократична България". При една от тези партии ще отиде и третият мандат, който е по избор на президента. Съдбата на втория, който се полага на ГЕРБ-СДС като втора сила, е ясен отдавна. Партията на Бойко Борисов ще го върне веднага, защото е в пълна изолация. Ако обаче и третото завъртане на рулетката не роди редовно правителство,

държавата ще продължи да се управлява от служебен кабинет.

Разбира се, той може да не е в същия състав като сегашния, ще трябва да бъде назначен и с нов Указ на президента. Селекцията обаче пак ще бъде правена от държавния глава.

Така поне до очакваните избори "2 в 1" през октомври Румен Радев ще дърпа конците на властта от "Дондуков" 2.  

Отказът на Трифонов да се бори за свой кабинет пък беше логичен, след като гръб му обърнаха другите две протестни партии и БСП.

"Демократична България" и ИБГНИ отказаха да подкрепят правителство на ИТН. Това означава, че протестът срещу ГЕРБ е останал в миналото, а в настоящето има амбиции, предателства и игри, абсолютно неприемливи за мен и моите колеги", каза в своето тв обръщение лидерът на "Има такъв народ".

После обясни и какъв сценарий очаква оттук нататък. "Ще се случи следното. Предполагам ясно стана, че направихме всички компромиси и жестове към т.нар. партии на протеста, за да подкрепят правителство на ИТН като първа политическа сила. Това не се случи заради поведението им и предателството от страна на ДБ и ИБГНИ.

Ние утре (днес - б.р.) изобщо няма да предлагаме за гласуване проектокабинет, защото ясно бяхме заявили, че без тяхна подкрепа няма да предлагаме кабинет", каза още Трифонов.

И увери, че

депутатите му няма да подкрепят нито партиите на статуквото, нито ДБ, нито ИБГНИ.

"Съществува възможността ДБ и ИБГНИ да постъпят национално отговорно - да се съберат с БСП, ДПС и ГЕРБ", иронично каза още шоуменът, слагайки в един кюп потенциалните си съюзници и явните си врагове.

После благодари на всички, които не са се уплашили да застанат с имената си в първия и втория проект за правителство на "Има такъв народ".

"Уважаеми колеги, най-искрено ви благодаря! Благодаря на ПГ на ИТН и на всички наши съмишленици, приятели и участници в това, което правим. Тази битка ще е дълга и ние ще я спечелим! Заедно!", каза на финала на изявлението си Слави Трифонов. Който явно смята, че мачът за властта още не е решен и нови избори може да донесат по-убедителна победа за партията му. Хипотеза, която засега социолозите смятат за пълна химера.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Нали

Нали

11.08.2021 | 15:00

Изключително погрешен и облизващ гъзa на тиквата Румен Радев анализ!

Отговори
3 4
запознат

запознат

11.08.2021 | 12:03

Румен Радев най-големия престъпник в България. Ако живеехме в нормална държава този човек, заедно със съветниците си щяха да са отдавна в затвора с доживотни писъди. Докато не се свали от власт положението в нашата държава ще е такова и няма да се оправи. Всички продажници, които ги издига на високи постове в момента изпълняват неговите интереси и рушат всичко пред себе си.

Отговори
11 6
мечешка услуга

мечешка услуга

11.08.2021 | 10:15

той радев няма нужда от тая мечешка услуга на слави................

Отговори
9 2
Хаджи Тундьо

Хаджи Тундьо

11.08.2021 | 09:27

Тези марионетки разиграваха куклен театър пред своя суверен от цигани,турци ився асталная Сволач гласувала за тези изроди от итън Мън,в зала Р.България.Вие сте мухи ЕДНОДНЕВКИ в своята пред "смъртна" АГОНИЯ!!!

Отговори
13 6
Напинят съ бе Още съ напинят

Напинят съ бе Още съ напинят

11.08.2021 | 09:18

С плюсове и минуси праскани с атрофирали от мързел чифутски пръсчета истината не можете покри Ако с плюсове и минуси ставаше никога нямаше да я има Великата Френска революция и Марсилезата А французите още щяха да ядат пасти поднесени виртуално от Кралския двор при липса на хляб Казах ви Чичко Гьбелс не можете го стигна Бая пасти трябва да изядете на вашите чифутски работодатели

Отговори
2 9
Типично

Типично

11.08.2021 | 09:06

Празни приказки от празен човек.

Отговори
13 3
Кюрекя

Кюрекя

11.08.2021 | 08:14

Ами къде да ги настани музикантите било артистите решава домакина или по нашему казано Който плаща той поръчва музиката От тия кадри изкопани от чифутската ви пропагандна машина тип чичко Гьобелс ко става ясно Че като правя сватба състава който съм пазарил да ми свири шъ да го туря на около 100 километра от мен та да не ви давам дъвка в чифутските ви криви уста след време да ги дъвчете че са ми свирили на сватбата А колкото за мотиката Ало Ваньо и на Кокинов думите Ами ти си го избра бе шефе Голяма мотика е де Признай

Отговори
3 6
ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА 1996 г.

ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА 1996 г.

11.08.2021 | 07:34

https://www.youtube.com/watch?v=OdOj-ZJ8fUM Обърнете внимание във видеото на 5.38 мин - едно дълго Учиндолско момче, на трапезата на мутрите от Мултигруп... Народе???? Много пъти стана да НАСТЪПВАШ ЕДНА И СЪЩА МОТИКА, НАРОДЕ!

Отговори
24 4

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?