Слави Трифонов изненада президента Радев

Скандали, цветущ език, подходящ повече за махленски кавги, отколкото за народни представителите. Такива са последните дни на 46-ото НС. 

,,Късметлии сме, че при нас не се стигна до физически контакти, бяхме близо, но се разминахме. Този език е компенсация, че няма нормални средства един депутат да покаже, че отсрещната страна няма нормалност в приказките'', коментира Любомир Аламанов от Центъра за анализи и кризисни комуникации.

Той е убеден, че целта е отклоняване на вниманието от важните за обществото въпроси.

Това в езика на пропагандата се нарича целенасочено създадена пушилка. Къде са резултатите от работата, къде са проверките на нередностите, кога ще има обвинен висш политик за корупция - това са важните въпроси, които се избягват. Ние сме принудени да говорим за "500 К", обществото се бута да тича по димни следи, добави анализаторът.

А колегата му Александър Христов беше категоричен, че промяната в езика на депутатите се дължи основно на влизането в политиката на "Има такъв народ".

Основната причина затова е нахлуването на хора от ИТН, които нямат кой знае какъв политически опит, култура, възпитание. Опитът това шоу да бъде пренесено на политическата сцена катастрофира челно с принципите на една демократична държава. Слави каза "Аз имам авторитарни черти" - неговото разбиране за собствената му роля е такова. Това е невъзможно като поведение, когато тази партия има 1/3 от народните представители, заяви Александър Христов пред Bulgaria ON AIR.

Според него този манталитет ще отблъсне избирателите и рекордно малко хора ще отидат да гласуват на предстоящите избори 2 в 1. 

И двамата анализатори са категорични, че в надпреварата за президентския пост ще видим само познати личности, пише novini.bg.

Появата на непознат човек като Румен Радев преди пет години е невъзможно сега да се случи заради политизацията в публичното пространство. Затова вероятно партиите ще заложат на познати лица, коментира Христов.

А Любомир Аламанов е убеден, че целенасоченото споменаване в публичното пространство на конкретни имена е пореден случай на нечиста политическа игра.

Важно е кой кого ще издигне. Слави Трифонов рязко избухна, че ще подкрепи Радев, вероятно самият президент не знаеше. Вчера се заговори как ГЕРБ обмисляли Петър Стоянов за свой кандидат. Все едно те се опитват да го приватизират за себе си или пък да го изгорят, защото ако "Демократична България" искат да го издигнат - вече няма да могат, аргументира се Аламанов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?