1553

Слави отговори колко пари има

А вярвате ли в декларациите на Асен Василев, Корнелия Нинова и Бойко Борисов, попита той

Слави Трифонов беше атакуван, че е сред малцината политически лидери, които не са обявили имотното си състояние. Лидерът на ИТН отговори преди секунди в личния си фейсбук профил: 

"От различни страни чувам въпроси, преминаващи в крясъци: “Декларацията, Слави, защо не си подал имуществена декларация, нали си лидер на партия, която получава партийна субсидия, да видим ние какви пари имаш”.
Сега ще обясня за декларацията, само ми дайте една минутка преди това да ви кажа за субсидията.
Понеже смятам, че моралът е над закона, “Има такъв народ” по закон трябва да получава субсидия от 8 лева на получен глас, т.е. откакто “Има такъв народ” е активна политическа партия, тя е трябвало да получи
4 229 032 лева от вашите пари под формата на субсидия. Защото такъв е законът.
Обаче, по морал, беше проведен референдум, на който вие ясно се изразихте, че субсидията трябва да е 1 лев. И затова ние сме върнали
3 755 528 лева от вашите пари в държавния бюджет. Защото така е морално.
И забележете, нито една друга партия не е постъпила така. Нито “Продължаваме промяната”, нито ГЕРБ, нито БСП, нито ДПС, нито “Демократична България”, нито “Възраждане”. Нито една друга партия не е решила, че моралът е над закона, че вие сте се произнесли какъв трябва да е размерът на субсидията и че е морално да върнат вашите пари в бюджета. Не виждам това да е голям скандал в медиите. Даже направо не виждам медиите да го отразяват това. Но така решили - така направили.
Между другото, благодарение на разкритията на моя екип как години наред партиите са получавали десетки милиони левове повече за субсидии, отколкото им се полага по закон, над 14 милиона от вашите пари бяха върнати обратно в бюджета. А ако не бяха нашите разкрития от 2019г., със сигурност партиите щяха да откраднат още десетки милиони левове от парите ви. И да си трайкат, както са си трайкали години наред.
И пак между другото, блюстители на върховенството на закона като партия ДСБ, която е част от “Демократична България”,
не изпълни закона да върне надвзетите от нея 47 000 лв. субсидии, че се наложи НАП да им ги вземе насила. С лихви.
И това не виждам да е голям скандал в медиите. Даже направо не видях въобще да го отразят.
И сега интересният въпрос – колко пари има Слави?
Има контролни органи в държавата, които знаят отговора на този въпрос. И така е редно. Направени са ми много проверки и цялата информация е в ръцете на контролните органи, които са длъжни да съблюдават изпълнението на закона. При всичките проверки не е открито нищо незаконно и нищо нередно. Аз съм платил глоба затова, че не съм подал декларация, т.е. с неподаването на декларация съм провокирал контролните органи да извършат проверки, с което да установят нарушил ли съм закона.
Не съм!
В начина, по който съм спечелил парите, които имам, не съм нарушил никакъв закон, платил съм си данъците и само ще отбележа, че всичко това се е случило пред очите ви, защото се е случило по телевизията.
Бих могъл да съм нелюбезен и да ви попитам дали вярвате, че Асен Василев, Бойко Борисов, Корнелия Нинова имат толкова пари, колкото са написали в декларациите си? Но ще оставя този въпрос да си го задавате вие. Или пък да си го задават контролните органи, които не съм чул да са направили проверка на изброените по-горе лица. Т.е. този, който трябва да знае какви пари имам и какво имущество имам, и най-вече - нарушил ли съм закона, този, който трябва да знае - знае. За останалите тази информация би била просто сеир и задоволяване на жълто любопитство. Това мисля аз за морала и закона.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
19 коментара
Филибелия

Филибелия

18.08.2022 | 16:29

Учиндолския прост,ак забрави,но хората помнят как започна кариерата на водещ и осигуреното му от комунягите предаване.Как открадна уредбите и идеите на "Хъшове",на Камен Воденичаров,Тончо Токмакчиев,Марта Вачкова,Зуека и другите артисти и режисьори.И от обикновен нещастен продавач на мартенички по подлезите изведнъж,хоп в телевизията със собствено предаване,което прокара път на ЧАЛГАТА и ОПРОСТАЧИ две поколения българи. Когато тази измислена партия влезна в парламента,защо не си изпълни обещанието да намали субсидиите на партиите до 1 лв.,и да намали депутатите наполовина? Всичко което направи е да се нагуши и преведе парите си в Офшорни сметки/непроследими/,но той си остана ЯЛОВ НЕЩАСТНИК !

Отговори
3 4
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

18.08.2022 | 11:48

ВЪВ град варна е заснет ДВОИНИК на ХИТЛЕР МЪЖЪТ е от ГРАД ЛОМ пие СТАНДАРТ БГ

Отговори
5 7
Дали и тукашните крадци ще бягат така?

Дали и тукашните крадци ще бягат така?

18.08.2022 | 12:26

От вчера всички висши ръководители на Крим са избягали в Русия, със семействата си и любовниците си. Смействата на почти целия висш и среден офицерски ешелон са избягали в Русия. Периодично се затваря движението по Кримския мост за обикновените хора, за да минат конвоите на бягащите ръководители.

Отговори
7 5
768

768

18.08.2022 | 13:16

Това херо мустафа ли ти поръча да пишеш по всички сайтове, центов

Отговори
4 6
комунист

комунист

18.08.2022 | 11:47

Кое от написаното от Слави не е вярно? Оставете емоциите а гледайте фактите и хладилника си! Останалото е от лукававия. Да подкрепим ИТН в борбата им за морел!

Отговори
7 13
ZeЛЕвСКИ

ZeЛЕвСКИ

18.08.2022 | 11:36

НЕГРАМОТНИЯ УЧИНДОЛСКИ ЧАЛГАР Е ТОЧНО ТОЛКОВА ПРОСТ, ЛЪЖЛИВ И КРАДЛИВ, КОЛКОТО Е ПОЖАРНИКАРа "БУДА“-ла ☭ ..... ОТГОРЕ НА ВСИЧКО Е КРЕАТУРА НА ДРЪНДАРСКИЯ ЦИГАНИН ААМЕТ ДОГАНУУГЛУ ...... ОТ ТУК НАТАТЪК УЧИНДОЛСКИЯ НЕГРАМОТЕН "ПОЛИТИК" И ШАЙКАТА МУ ШЕ ГЛЕДАТ ПАРЛАМЕНТА ОТ КЪДЕ ОПАШКАТА НА КОНЯ, НА ПАМЕТНИКА, НА ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ

Отговори
12 8
Zoro

Zoro

18.08.2022 | 13:29

Ти ли си умен, гербава-соросоядска калинко, кое ти е умното, че лапаш от памперса на Байдън?

Отговори
4 5
бай ви Ганьо от село Енина

бай ви Ганьо от село Енина

18.08.2022 | 11:35

Славчо го оставете. За пълнеж в политическия живот става но, за ръководна роля не. Тъй че, трябва аз, да изгрея на политическия хоризонт. Регистрирал съм чисто нова и неопетнена партия със скромното име "Народно величие". Умолявам гласоподавателите да ме подкрепят на изборите а, бай ви Ганьо ще ви се отблагодари след изборите. Бай ви Ганьо е вечен, както е вечна България и са орисани да вървят хванати ръка за ръка. Ако, искате да ви е сладникав живота като моя, гласувайте за "Народно величие"

Отговори
11 2
Георги v.

Георги v.

18.08.2022 | 11:27

Този говори за морал след всичкото което направи. Да се смееш ли да плаче ли?

Отговори
16 6
768

768

18.08.2022 | 13:18

Направи каквото трябва изхвърли продажниците от пп, дб и бсп т. е. амер.комунисти

Отговори
4 5
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

18.08.2022 | 11:17

а колко пари имате в ОФШОРКИ то ВИЕ и всички ПОЛИТИЦИ

Отговори
10 1
Айше

Айше

18.08.2022 | 11:13

Уджас

Отговори
2 4
Коментар

Коментар

18.08.2022 | 10:43

И пак не разбрахме колко пари има Слави. Дори законно получените.

Отговори
21 2
Какво значение има?

Какво значение има?

18.08.2022 | 10:59

Колко точно са,след като са с ясен произход,декларирани и с платен данък.Ясно,че може и милиони да са..над 20г е с формат в ефир.Щом е с положен данък,без значение.Само че наистина само те върнаха субсидиите и задържаха само в размер на 1лв/глас според Референдума.Това е истината и както че,благодарение на тях 14млн.се върнаха в бюджета насилствено(НАП) от ДБ-надвзети сусидии.Тия неща умишлено номенклатурата не ги разнася,защото не им отърва.ИТН-по-добре да е вътре,да им разваля схемите,кражбите и лъжите.Дори явно това им е целта най-вече,контра на схемите..

Отговори
12 13
Колко ли?

Колко ли?

18.08.2022 | 11:46

Колкото за едно Ферари на вехто с цвят кафявочервен...

Отговори
10 2
Слави

Слави

18.08.2022 | 10:26

Колко пъри имам ли ? Клкото ми дадоха да изпера от руската мафи която и финансираше предаванията.Заова канех в студиото нощните вълци на путин и пр. дребни услуги които свърших за получените милиони.

Отговори
22 10

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?