3906

Слави към ПП-ДБ: Свалих ви веднъж, ще ви бутам колкото трябва, докато изчезнете

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов разкритикува действията на ПП-ДБ и съпредседателя на коалицията Кирил Петков по отношение на избрания от президента Румен Радев кандидат за служебен премиер Димитър Главчев. 

С пост в официалния си профил във Фейсбук Трифонов обвини Петков, че не само е върнал Бойко Борисов във властта, но и с конституционните промени ПП-ДБ са направили така, че сега ГЕРБ да имат служебен кабинет.

"Сега ревете от служебния кабинет и обвинявате президента Радев, че е избрал шефа на Сметната палата, Димитър Главчев, за служебен премиер. Ами нали вие, Кириле, дадохте списък от десетина човека, всичките свързани с ГЕРБ на президента? Нали с гласовете на ПП-ДБ, Димитър Главчев зае този пост преди няколко месеца? Защо сега ревеш? Като теглим една черта, излиза простият факт, че ти, Кириле, ти направи най-много през цялата история за Бойко Борисов. Ти не само го изпра, не само го върна във властта, но и промени конституцията така, че сега ГЕРБ да имат служебен кабинет", написа Трифонов.

Лидерът на ИТН припомни, че той е взел решението, довело до падането на кабинета "Петков" и заяви: 

"Свалих ви веднъж преди година и половина. Свалих ви и втори път преди няколко дни като върнахме третия мандат. Ще ви бутам толкова пъти, колкото трябва и колкото мога, докато изчезнете напълно от обществения живот".

Ето и целият пост на Слави Трифонов без редакторска намеса:  

"Гледах обедните новини по БНТ. В тях дадоха репортаж от някакво събрание на "Продължаваме промяната". На живо. И точно в този момент говореше Кирил Петков, който каза следното, цитирам дословно: "Имахме едни т.нар тогава, пак партньори от ИТН, които бяха заложени там, като взрив. Когато стане страшно да може да натиснат спусъка и цялото нещо да се взриви."

Мразя да репликирам Кирил Петков, но повече от Кирил Петков мразя лъжата. И понеже Кирил Петков непрекъснато лъже, в мен от време на време се пробужда желанието да кажа, всъщност, каква е истината. И други желания се пробуждат в мен, но аз се контролирам, гледам да се държа възпитано и по правилата.

Та, кой бутна правителството на Кирил Петков. Аз, бе! Аз, Кириле. Аз го бутнах! Извинявай, аз те бутнах, за да паднеш. Никой не ме е заложил, аз сам взех това решение и не съжалявам, че го направих. Напротив, като гледам какво направихте после, колко лъжи и каква некадърност показвате, сега от позицията на времето смятам, че постъпих абсолютно правилно. Така че, това, което говориш на вашето събрание е поредната лъжа, която изричаш!

Само искам да ти припомня, Кириле, че за лъжите, които изричаше, че аз съм мафиот, те осъдих и съда ми присъди 50 000 лева. Така че, не е лошо да внимаваш какво говориш, когато е свързано с мен, защото пак ще те осъдя!

Нека ти припомня и още нещо, Кириле. Свалих ви от власт, заради предателството ти към българите в Северна Македония и заради вредната политика на Асен Василев.И времето показа, че съм прав. След предателството ти, изстъпленията върху моите сънародници, българите, които не са твои сънародници, станаха чудовищно нагли. А другарчето ти, Асен Василев, докара 30 % инфлация и увеличи държавния дълг с 20 милиарда.

И още нещо, Кириле. Сега ревете от служебния кабинет и обвинявате президента Радев, че е избрал шефа на Сметната палата, Димитър Главчев, за служебен премиер. Ами нали вие, Кириле, дадохте списък от десетина човека, всичките свързани с ГЕРБ на президента? Нали с гласовете на ППДБ, Димитър Главчев зае този пост преди няколко месеца? Защо сега ревеш? Като теглим една черта, излиза простия факт, че ти, Кириле, ти направи най-много през цялата история за Бойко Борисов. Ти не само го изпра, не само го върна във властта, но и промени конституцията така, че сега ГЕРБ да имат служебен кабинет.

Свалих ви веднъж преди година и половина. Свалих ви и втори път преди няколко дни като върнахме третия мандат. Ще ви бутам толкова пъти, колкото трябва и колкото мога, докато изчезнете напълно от обществения живот.

Затова можеш да почнеш да плачеш сега. Начало".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
16 коментара
Док

Док

31.03.2024 | 00:31

Тоя изперка и той

Отговори
6 2
Никога вече ГЕРБ и продължаваме промяната

Никога вече ГЕРБ и продължаваме промяната

30.03.2024 | 23:15

Да живее България продажниците вън от държавата ни

Отговори
4 3
КОМИСИОНКАТА

КОМИСИОНКАТА

30.03.2024 | 22:35

КЪР ВАВА, ЩЕ ВИ Я ИЗКАРАМ ОТ З У РЛИТЕ БЪЛГАРСКИ!

Отговори
1 6
ГЯУ РИ МРЪС НИ!

ГЯУ РИ МРЪС НИ!

30.03.2024 | 22:33

МАЙКАТА ЩЕ ВИ ЕВА!

Отговори
0 6
КОЙ БЕ!

КОЙ БЕ!

30.03.2024 | 22:29

БЪЛГАРСКИ ИЗ РОДИ!

Отговори
0 6
КОЙ Е СОБСТВЕНИК

КОЙ Е СОБСТВЕНИК

30.03.2024 | 22:27

НА ОРЕХИТЕ, МАДЖАРОВ, ГОРНА БАНЯ, СИМИД, ЮНИОН ИВКОНИ ЕКОНТ, СПИДИ.... ?

Отговори
1 5
ПРА СЕТО КОЛХОЗКИН

ПРА СЕТО КОЛХОЗКИН

30.03.2024 | 22:25

КОЕТО ПРОБУТВА ТОЯ ИЗРОД 20 ГОДИНИ НА ХРАНИЛКАТА БТВ, НЯМА ДА СИ ДАДЕ ЗАДУНАЙСКАТА КОПАНЯ БЕЗ БОЙ НА КРАЛИЦАТА :)

Отговори
5 4
Киро

Киро

30.03.2024 | 21:40

Видяхме те какво направи учиндолец плешив с твоята клика от олигофрени. Балабанов сигурно специално си го обучавал да говори и да се държи като теб.

Отговори
10 6
Ангел Гънчаров от Тракия

Ангел Гънчаров от Тракия

30.03.2024 | 21:19

Слкава на Путин, не на ДБ и ПП!

Отговори
2 8
Васил

Васил

30.03.2024 | 20:48

Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:---- https://e.vg/alman

Отговори
1 2

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?