Славчо стяга редиците за местните избори

Първият голям изпит за ВМРО са предстоящите местни избори след 2 години, заяви по време на национална среща на ВМРО в Благоевград Славчо Атанасов, който бе претендент за председателския пост на Красимир Каракачанов миналата неделя. На нея представители на 15 областни структури, подкрепящи пловдивския кмет заедно с тези от Плевен и София-град, обсъдиха бъдещето на „войводите". Славчо Атанасов обясни, че се предвижда създаването на Национален щаб в София, но ще има разклонения по места. В него всички структури ще имат представители.

Поне областните центрове трябва да се спрат на конкретна кандидатура за кмет и да я налагат през следващите 2 години, подчерта Атанасов. Лидерът на пловдивските „войводи" Бойко Ватев заяви, че местната структура няма какво да мисли за кандидат защото те имат най-добрия кмет - Славчо Атанасов, който ще се бори за втори мандат.

„В последните 5-6 години ВМРО тъпче на едно място и непрекъснато губи позиции, има области, където вместо да сме властелини сме изместени от други политически субекти - Атака и РЗС", заяви още пловдивският кмет Славчо Атанасов. „Колосални усилия са ни нужни, за да върнем авторитета на ВМРО", каза още Атанасов. Общинския съветник на „войводите" Слави Георгиев заяви, че конгресът от 17-18 октомври ще се обжалва и твърдо ще искат оттеглянето на Красимир Каракачанов от лидерския пост.

Ние категорично си оставаме членове на ВМРО, оставаме в организацията. Ще направим всички възможно настоящият председател Красимир Каракачанов да не се задържи дълго време, каза Славчо Атанасов.

Областният председател от Враца Красимир Богданов предложи да се избере временно ръководство на организацията, да се направи опит за преброяване на членската маса, както и да се разшири влиянието на ВМРО в райони със слабо представителство.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Цачева

Цачева

24.10.2009 | 14:27

Слафчу се е запътил към следващия си мандат като кмет на Пловдив!Ако ти позволим.НЕ ЗАБРАВЯЙ,ЧЕ НИЕ ТЕ ИЗБРАХМЕ И САМО НИЕ ЩЕ ТЕ СВАЛИМ.МИРИЗЛИВ МИШЕМОРЕЦ !ЩЕ ГЛЕДАШ СЛЕДВАЩИЯ МАНДАТ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН.Такива кметове жалки като теб-вън даже от страната.

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?