Скръбна вест! Издъхна почитан доктор

Почина създателят на джаз феста в Банско д-р Емил Илиев. Новината бе съобщена от екипа на фестивала, който тази година имаше своето 23-о издание.

За първи път международният музикален форум е организиран през 1998 г. Според д-р Емил Илиев всичко започва по-рано - в началото на 90-те години, в хотел, разположен в местността Бетоловото, на 14 километра от Банско.

Д-р Илиев е роден през 1947 г. Той е дерматолог и специалист по акупунктура. Почетен президент е на Българското дружество по традиционна китайска медицина. Новината за кончината на д-р Илиев съобщи на профила си във Фейсбук и шефът на Булфото Евгени Димитров: "Отишъл си е доктор Емил Илиев, човекът, който създаде и доведе почти до четвърт век Банско джаз фест.  Не сме били особено близки с него, той беше рязък човек, но винаги открито поставяше своите условия на работа, никога не ни лъжеше, и в крайна сметка е причината да прекарваме чудесните августовски фестивални дни всяка година, сред любима музика и приятели със сходен вкус.  Веднъж ми разказа за безкрайно сложната схема, по която успява да настани музиканти и доста журналисти по хотелите, за да се случва фестивала, и му свалих шапка за комбинативността.  Тази година беше бесен на цялата ситуация с коронавируса, но държеше да има фестивал, и фестивал имаше.  Дали ще го има и догодина? Дано се намерят хора, които, обединени, да успеят да постигнат това, което той постигаше сам в продължение на 23 години."

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?