71

Скандалът се разгаря! Антон Кутев скочи на Слави: Това е провокация

Идеята за референдум за президентска република със сигурност не е съгласувана с президента,  заяви говорителят на служебния кабинет

 

Идеята на ИТН за референдум за президентска република със сигурност не е съгласувано с президента Румен Радев. Това е самоинициатива, която излиза от г-н Трифонов. Това заяви по NOVA говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

„Това действие донякъде бих го обявил като провокация. Социолозите казват за партията на г-н Трифонов, че не е ясно дали ще влезе в новия парламент. Най-трудното нещо за новия парламент ще бъде изобщо да има мнозинство. Така, че дори да се проведе референдум това трудно ще доведе до реални промени в политическата система на България. За това ви казвам, че този ход прилича по-скоро на предизборна провокация, отколкото на реално политическо действие”, поясни Кутев. И добави, че е песимист, че това изобщо ще се случи.

     
„Над 1000 души дневно са отблъсквани. Тоест това са хора, които са опитали да мината границата, но не успяват. Усилията по границата не са спирали. Доста неща са свършени. Някои хора си позволяват да прекрачат всички граници и вече наистина обявяват война на държавата”, допълни Кутев.

„Нито един служебен кабинет не е казвал, че ще се връща към „Газпром”. Някои думи се изкривяват. Имаме ясна цел и тя е да осигурим така наречената диверсификация. Това означава не да сменим един източник на газ с друг, а да намерим всички възможни източници на газ, да изчислим всички цени, да ги сложим на масата пред българските граждани. С „Газпром” ще се преговаря само в рамките на договора, който съществува”, каза говорителят на служебния кабинет. По думите му засега има осигурен газ и за октомври.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Избирател

Избирател

27.08.2022 | 22:00

Кьорфишек по чалгарски

Отговори
0 0
комунист

комунист

27.08.2022 | 14:35

Кутев и защо да е провокация?За чий му е на Слави да съгласува с президента.Слави е доказал,че има глава на раменете и може да мисли самостоятелно.Не е ли редно президента да се съобразява с народа?

Отговори
1 3
656

656

27.08.2022 | 13:55

Слави и итн са поредната американска изтривалка

Отговори
2 3
Да бе

Да бе

27.08.2022 | 14:40

От всичките им действия личи, че са руски мекерета, ама на поклонниците на каПутин все американците са виновни.

Отговори
1 2

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?