1553

Скандалът с вишката: Депутатите взимат огромни заплати, а правят глупости

Председателят на Столичен общински съвет Георги Георгиев определи свалянето на украинското знаме от фасадата на Столичния общински съвет от партия „Възраждане“ като трагикомедия, която можем да наречем „Трима депутати и една вишка“. Дясната ръка на кмета Фандъкова говори пред bTV.

Припомняме, че поставянето на украинския флаг беше гласувано от Столичния общински съвет на 21 април. Часове, след като то бе свалено от фасадата, знамето на Украйна бе върнато на старото му място, а по случая е образувана преписка в 5-то РПУ.

 „Ако не беше толкова тъжно това, което се случва, щеше да е повече смешно. Тъй като охраната се е опитал да си свърши работата, докато е снемал самоличността на един от депутатите, който му е обяснил, че е депутат, има имунитет и полицаят не трябва да му пречи, междувременно са свалило знамето.

Говорим за хулиганско поведение на народни представители, очевидно търсейки популярност, която, за съжаление, и получиха, са подготвяли тази провокация“, добави Георги Георгиев.

Според него не става въпрос просто за сваляне на знаме, което е поставено с решение на СОС в израз с знак на солидарност с украинския народ, а за посегателство върху публична институция от хора, които „получават немалки заплати, за да коват закони, а те се занимават с такива глупости.“

Какво ще се случи в София след спрените доставки на газ – ще спре ли топлата вода, ще има ли достатъчно градски транспорт? Георгиев призна за проблеми:

„По разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова е създадем кризисен план, който отразява наличностите и предвижда конкретни стъпки. Проведохме извънредно заседание на СОС, на което изслушахме ръководството на „Топлофикация“.

Ако са верни  уверенията от държавата, че до края на май ще има доставки на необходимите количества. От 1 юни обаче стои отвореният въпрос“, заяви председателят на СОС.

Георгиев добави, че очакват и изискват ясни и категорични мерки, разписани от държавата.

„Има опасност градският транспорт да се разреди. Осигурени са доставки от доставчика (б.р. на газ) от общинското транспортно дружество до края на май. Рискът е наполовина да намалеят автобусите“, допълни той.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
777

777

07.05.2022 | 13:39

Учителката по руски език маскирана на кмен и амер. слуги да ди сложат знамето в панелките

Отговори
6 0
Tuiogh

Tuiogh

07.05.2022 | 10:28

Браво на Възраждане! Българите ги подкрепят!

Отговори
19 6
Скандално е

Скандално е

07.05.2022 | 09:41

На наша сграда да се вее чуждо знаме!Браво на Възраждане!

Отговори
26 5
Драган

Драган

07.05.2022 | 10:20

Тези руски подлоги на всяко събиране веят вражески флаг на истинската им родина в която обаче не мислят и да стъпват.

Отговори
7 17
А вие подлогите

А вие подлогите

07.05.2022 | 10:35

На ФАЩ все ви вътре и още искате. Ние сме най-зле в ЕС и само ни използват,а вие сте овце с розови очила.Има едно много подходящо място по вас където да се набучат чуждите знамена.

Отговори
18 3
Ковидчо:

Ковидчо:

07.05.2022 | 11:13

На събирания могат да си веят к`вито си искат знамена, тук иде реч за официална държавна институция. Да си видял някъде другаде по света на някоя община да се вее флагът на укропите, а? Или пък бежанците им да ги настаняват в тризвездни хотели, а?!

Отговори
17 2
Отворени очи

Отворени очи

07.05.2022 | 15:46

Излез от кварталната кръчма, Ковидчо. Огледай се. Не само стоят украински знамена по всякакви административвни сгради по света, ами даже села и квартали временно се кръщават сами с украински имена. Нарича се ЧОВЕШКА СОЛИДАРНОСТ. Не е за всяка кратуна.

Отговори
1 6
До горен

До горен

07.05.2022 | 16:15

Къде е солидарността за Сирия, Палестина, Ирак, Либия и Йемен? И къде беше солидарността като бомбардираха жителите на Донбас? По-скоро се нарича човешко лицемерие.

Отговори
8 0
Ковидчо:

Ковидчо:

07.05.2022 | 19:49

Сега разбирам защо оня филм се казваше "Широко ЗАТВОРЕНИ очи". Явно понятието "навсякъде" в нечии ОЧИ е придобило съвсем различен смисъл, ама нейсе... а т.нар. "човешка солидарност" въобще не ми я споменавай, `щото тя никак не ТРЯБВА да се изчерпва само с едната държава, "лансирана" по всякакви пропагандни начини. Апропо - по кръчми не ходя.

Отговори
1 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?