49

Скандалът с битата Диана Димитрова: Говори Илиана Раева

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира във Фейсбук скандала около Диана Димитрова, която наскоро сподели, че е малтретиран от свой колега.

"Направо ми е тъпо да коментирам, но чета изказвания от психолози, фейсолози, известни и неизвестни личности, жени и мъже по повод скандала и побоя над актрисата Диана Димитрова.

Със сигурност побойникът е предизвикан. Но няма предизвикателство, което може да оправдае побой над жена. Има си начини да отговориш и това не е боят!

Чета и искрено се възмущавам от злорадството, основно от жени, разбира се, има и доволен брой мъже, но е и разбираемо.

Хората са толкова озверели, толкова са агресивни, че една такава история е нормално да отприщи тази вълна от критики към жертвата.

Що за мъж си да пребиеш/набиеш жена? Както и да те е предизвикала. Ние живеем в патриархален свят, повече отколкото е допустимо, но насилието върху слабия пол е гнусна комплексарщина и безсилие. Още по-отвратително е обаче, как множеството оправдава това.

Тук изобщо не коментирам темата моралът на жертвата, действията и, реакциите и. Тя достатъчно е била наказана от начина, по който е била отхвърлена. Но да бъде бита и то пред свидетели, които са си кютали и не са взели отношение… Ами безумно е.

Последните дни попадам на различни статии с описани различни ужасни (според мен) събития в различни точки на света. За пореден път ще споделя тук, че смятам, че чипът на човешкото същество е сбъркан. Количеството агресия и омраза не са съвместими с Твореца.

Ще завърша с анализа на автора на една статия, в която той анализира човешкото същество и доказва, че то е най-агресивното и зло същество на Земята. Пише, че то е единственото същество, което може да изтреби огромен брой от себеподобните си и вярва, че не сме приспособени да живеем на планетата Земя, за разлика от животните и растенията.

И накрая казва, че може би сме “докарани" и размножени тук, поради огромната ни агресия.

Дава прекрасни примери за теорията си, но този ми пост е по друга тема.

Като включим извратената братоубийствена война и всичко подобно, което се случва в света в момента, този побой над актрисата си го отчитаме като нещо в реда на нещата, докато преживяме на вечеря и гледаме новините, или докато пием кафе сутрин, или бориме махмурлука с вряло шкембе.

Стига с тази отвратителна агресия, злоба и примитивност.

Планетата на Орките…"

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Иво

Иво

19.12.2022 | 17:29

Четейки коментарите започвам да се срамувам от това, че съм пловдивчанин.

Отговори
1 0
Ето

Ето

19.12.2022 | 17:28

едно интелегентно тълкуване на конфликта, което не оправдава поведението на участниците, и с което съм 100% съгласен. Браво на Илиана.

Отговори
4 1
питащ

питащ

19.12.2022 | 16:38

И защото не чакам да ни *светниш* кога пак ще се целуваш с гелосания гел,кажи какво ставаше на базата в Белмекен по времето на баба нешка!

Отговори
2 4
Иво

Иво

19.12.2022 | 17:27

Обвъждаме нещо съвсем различно, но имбецилното ти същество не го проумява

Отговори
3 0
предизвикателство

предизвикателство

19.12.2022 | 16:32

Ако някой е излязъл от кожата си, защото е бил предизвикан, то резултатът е същият, както между личности, така и на по -високо ниво, например и между държави. Ако трябва да търпим предизвикателствата, нападките и обидите, включително и мирното отношение към един агресивен екземпляр, то тогава нямаше да има съд и съдилища и всички щяхме да си живеем в един вял свят без всякакви действия." Агресивен/а/, злобен/а/ и всякакъв/а/", какво да правим, ако на нас се случи или на нашето дете. Ще реагираме по същият начин, както е реагирал господинът, когото обвинява отхвърлената и неудовлетворена жена. Мъже, бягайте далеч от такива хапещи женски насекоми като "великата актриса" Диана.

Отговори
8 2
Райчето и тя ли е "шорошоядка" - братоубийствени войни?

Райчето и тя ли е "шорошоядка" - братоубийствени войни?

19.12.2022 | 15:17

една луда шорошоядка прави театро ала ме-ту, след 5 години, после цялата софийска шорошоядница и приглася и никой не го интересува инфлация, цени, газ, пенсии и после чудете се че живеете зле!

Отговори
5 5
питащ

питащ

19.12.2022 | 14:11

Я кажи с гелчето кога пак ще се разцелувате?

Отговори
1 6
Герена

Герена

19.12.2022 | 13:58

Теб Наско едно време с шутове те дресираше

Отговори
5 6

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?