71

Скандал в парламента: Опозицията сравни назначението за шеф на Тотото с канадското гражданство на Кирил Петков

Прокуратурата да се заеме с невярната декларация на депутата от ИТН Александър Тодоров, който, докато е бил народен представител, е назначен за директор на Спортния тотализатор от спортния министър Радостин Василев. Това поискаха от опозицията след горещи дебати, избухнали още в началото на пленарното заседание по повод прекратяването на пълномощията му от НС, което е първа точка от дневния ред, пише dnes.dir.bg.

Според ГЕРБ и ДПС Тодоров е подписал декларация с невярно съдържание, че не заема висша публична длъжност по закона за КПКОНПИ.

От опозицията направиха аналогии с канадското гражданство на премиера Кирил Петков и попълнената от него декларация с невярно съдържание при поемането на поста министър на икономиката в първото служебно правителство.

"С една невярна декларация днес директор на тотото, утре министър-председател на България", заяви Хамид Хамид от ДПС. Той отбеляза, че за това обществото е разбрало от решението на СГС, с което се отказа вписване на новото ръководство на Тотализатора.

"Разбрахме от съда за това. Къде е свободата на словото? Или истината се крие в това, че медиите са слуги на медийния полигарх Прокопиев и той има най-силно влияние в България. Дали подписването на декларацията не се поощрява от едни действия на прокуратурата, които заметоха декларацията на Кирил петков най-услужливо?", попита депутатът от движението. "Прави чест на Конституционния съд, но явно новата политика на промяната е - "няма Конституция, няма закони, нас ни пази олигархът Прокопиев", заключи Хамид.

Халил Летифов добави и щрих към сюжета - Александър Петров бил по графика на председателя на НС за четвъртък "дежурен по наряд като парламентарен секретар".

"Министър, който е юрист, назначава свой колега депутат за служител, като е безусловно наясно, че прави нарушение на закона. И колегата подписва декларация с невярно съдържание с пълното съзнание, че го нарушава. Защо е било това бързане? Защо е трябвало да бъде извършено това насилие срещу закона, срещу морала?", възмути се Радомир Чолаков от ГЕРБ. Той заключи по адрес на новите управляващи: "Едно и също действие, като започне да се повтаря, това става система". "Толкова арогантно назначаване на жени, братовчеди и любовници не е било и при комунизма", възкликна Чолаков, като посочи, че очевидно целта е "партизанско завземане на властта в центъра и по места" и го определи като арогантно.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Бай Ставри

Бай Ставри

02.02.2022 | 05:52

От така наречената "ОПГ"-опозиция на повечето индивиди мястото им е в ЦСЗ! При тези пладнешки грабежи,тази поголовна корупция,те да се обаждат изобщо? Но идва Рашковден! Дерзайте!

Отговори
1 0
Ех, а при Дянков?

Ех, а при Дянков?

26.01.2022 | 11:56

Да си припомним калинките на Дянков - то шеф на кабинета му, то съветнички, то ... Помним, помним.

Отговори
10 5
3,14

3,14

26.01.2022 | 11:17

Крадеца казва дръжте крадеца!Половината от депутатите от ГЕРБ и ДПС са подсъдими или бивши затворници/начело с Мутрата и затворника Доган/.Докато не се забранят тези партии,България няма да се управи!

Отговори
12 14
Крумов

Крумов

26.01.2022 | 11:04

Чолака е много наясно с порядките от комунизъма, нали бе комсомолски секретар яростен защитник и интернационалист, доживяхме да видим комунисти да критикуват комунизма

Отговори
13 4
2,25

2,25

26.01.2022 | 12:04

В ГЕРБ освен бивши комсомолци и комунисти,нормални хора не членуват!Гербаджийските подметки в никаква партия не ги искат,защото са нагли лъжци,отявлени крадци и страшни мошеници!

Отговори
12 9
Помним

Помним

26.01.2022 | 10:54

Доган и Царя назначиха своята любовница за главен секретар на МВР

Отговори
14 6

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?