2374

Скандал! Наши прокурори бягат от Кьовеши

На днешното заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет бе докладвано писмо от европейския главен прокурор Лаура Кьовеши до правосъдния министър Крум Зарков, пише standartnews.com.

В него тя информира министъра, че на 9 февруари колегията на Европейската прокуратура е приела решението на Елена Попова за оставка. Тя е подадена на 1 февруари. Мотиви все още не са ясни.

Само в рамките на месец втори наш делегиран прокурор напусна Европейската прокуратура. На 18 януари оставка подаде и Бойко Калфин, който стана прокурор във ВКП, а сега Попова ще се върне като съдия.

Не е изключено и трети делегиран прокурор да напусне Кьовеши само след няколко часа. Това е Ивайло Илиев, който се е кандидатирал за наш представител и помощник на националния член в Агенцията на Европейския съюз за сътрудничество в областта на наказателното правосъдие ("Евроджъст").

Ако той бъде избран, делегираните прокурори ще останат седем. Кьовеши иска те да са 15. Интересът към тези длъжности все повече намалява.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Некой още Вярва ли на чииииифути и Дядо Коледа

Некой още Вярва ли на чииииифути и Дядо Коледа

22.02.2023 | 22:36

Ако искате да видите СУРАТА на една Чииииифутска Юда избрана и поставена от Юдите на върха на репресията срещу Християнството Ето това е лицето Същото Юдейско лице като на другата Юда назначена Урсулата Но така е Юда се възкачва на върха на политическата система във Европа После се обгражда със Юди около себе си до пълно овладяване на Европа И това го виждаме днес във реалност Корупцията на Урсулата със милиардите ,а ваксини изобщо не е във приоритетите на чиииииифутката Кьовеши Също като при нас Те си я избраха У нас Той си избра каскета

Отговори
0 0
Мъ Така е Бе

Мъ Така е Бе

22.02.2023 | 20:01

Ама То От тоя чииииифутски урод от третия пол яз шъ избягам

Отговори
4 3

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?