Сините погнаха Първанов

Синята коалиция призова президента Георги Първанов да отмени предстоящото си пътуване до Австралия и Нова Зеландия. От името на парламентарната група Асен Агов обяви в парламента, че тази „екзотична" командировка ще струва около 500 000 лв. - транспортни разходи за делегацията. Ние не виждаме каква е изгодата тези пари да бъдат изхарчени само за път в страни, с които България има слаби търговски отношения, посочи той.

Аргументите - за тази година стокообменът ни с Австралия е приблизително 18,9 млн. щ. дол., а с Нова Зеландия през 2007 г. едва 4 млн. щ.дол. България, по думите на Агов, изнасяла там малко сирене и извара.

„Страната се намира в условия на криза и е редно държавният глава да даде пример със съкращаване на своите разходите така, както се орязват парите на всички други ведомства", е позицията на Синята коалиция. Асен Агов припомни, че президентската администрация е от 170 души.

Необяснимо е присъствието на президента на волейболния мач в Измир. До ден днешен няма ясни сведения кой го е превозвал дотам и кой е платил превоза, отбеляза Агов. По същия начин стоял и въпросът с присъствието на Първанов на мача с Кипър, закъдето е летял с държавния ТУ154. Агов коментира още, че разходите на Първанов за пътувания са твърде големи и за миналата година не фигурирали в бюджета на президентството.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Гоце

Гоце

22.10.2009 | 22:14

сините само вдигат пушилка като батмана

Отговори
0 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?