3906

Синдикатите с предупредение: Чакаме ново поскъпване на най-важните стоки за домакинствата

"Възможно е издръжката на хората да скочи в условията на протичаща втора война. Дано да не се случи, но всички виждаме, че за съжаление прогнозите са в тази посока, най-вече базирани върху цената на петрола. Дали това ще се сбъдне и в какви темпове, предстои да видим. Ако това се случи вероятно ще има допълнително увеличение на инфлацията". Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той посочи, че не очаква нивата на инфлация от 2022 г., но ако се реализира негативен сценарий с повишение на цените в следствие и на втората война, обявеният от финансовия министър прогнозен диапазон за инфлацията  от 5 до 6 на сто за 2024 г. ще се окаже под реалните цифри. Според Димитров не следва нищо оптимистично за света с оглед на плановете на воюващите страни.

Според него повишението на минималната работна заплата е стъпка във вярната посока. От КНСБ искат да се надгради тази стъпка и в закона да се допълни, че над този размер работодателите и синдикатите в съответните браншове, водейки преговори, ще договорят минимални възнаграждения по икономически дейности, пише БТА. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
След всичките пакети санкции срещу европейците

След всичките пакети санкции срещу европейците

14.10.2023 | 23:18

Хайде сега войните ни виновни та ние не воюваме друг е въпросът Какво прави нашето правителство продажно

Отговори
5 1

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?