46

Синдикалистът Атанас Кръстев: Време е за обявяването на общонационална стачка в системата

Във връзка с ескалацията на проблемите в енергетиката, продължаващите протести на миньорите и енергетиците, СРС "Подкрепа"-Пловдив счита, че е време обявяването на  общонационална стачка в системата, това съобщи лидерът на синдиката Атанас Кръстев.

Позицията си Регионалният синдикат на Подкрепа  ще бъде изложена на конфедеративния съвет на 11-ти октомври в Стара Загора.

„Тук не става въпрос дори за конкретните искания за работещите в системата на енергетиката, а за последствията, които би имало, ако не се постигне споразумение и хората останат на улицата. Това, което касае конкретно Пловдив в тази ситуация е, че при неприемане на правилна стратегия от управляващите, това би означавало, че градът ни, като един от големите, ще трябва да поеме една голяма част от оставащите без работа. Това се случи, когато в Смолян, Хасково, Кърджали и други градове, които започнаха да се обезлюдяват заради безработица, хората потърсиха своето препитание в Пловдив. В момента градът ни е атрактивен за намирането на работни места, но проблемът, който неминуемо ще усетим в него след обезлюдяването на тези райони, е че ще намалеят доходите. При по-голямо търсене ще се даде възможност за предлагане на по-ниски работни заплати. Освен това, идвайки тук, тези хора ще имат нужда от нормалните неща за живот – това са детски градини, здравеопазване, ясли, училища, инфраструктура – все неща които са национален проблем“, убеден е синдикалистът. 

Тук обаче не става въпрос само за последствията за Пловдив. В случая говорим за оставане без работа на хора с едно добро заплащане, от които голяма част стоят на едно високо ниво като специалисти и образование. Това е и битов проблем, защото ще се промени качеството на живот, с което са свикнали.

Според Атанас Кръстев на първо време ще се очаква подкрепа от брашовете в енергетиката в цялата страна. Общонационалната стачка обаче е въпрос на време.  Обикновените потребители ще изпитат на гърба си неразрешаването на този проблем, тъй като това ще доведе до увеличението на всички стоки, които зависят от цената на тока и като синдикат ние не можем да останем безучастни към поредното обедняване на хората, категоричен е синдикалистът. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Насо водката

Насо водката

04.10.2023 | 14:56

На този "синдикалист" преди да му искат интервю, първо трябва да му направят дрегер.

Отговори
4 3
yuyu

yuyu

04.10.2023 | 13:09

Искате ли нови усещания в SEX? Това е по-добро от всяка виагра и ще изведе сексуалния ви живот на ново ниво. Просто опитайте и никога няма да съжалявате, прочетете го сами ------- https://min.lc/medbg

Отговори
0 3
Дрон

Дрон

04.10.2023 | 13:03

Търтеисти !

Отговори
10 1
Житейски капан

Житейски капан

04.10.2023 | 12:44

Да НО Обезлюдяването на определени райони е начало отново на пладнешки грабеж В тези райони цените на имоти и земя стават две за лев А напусналите тези райони и търсещи препитание в МЕГА полиси и индустриални центрове попадат в капана да купуват недвижимост надхвърляща стотици пъти като цени на това което са оставили във обезлюдения вече район А хищниците брокери и банки ги очакват със отворената си нагла и гладна паст

Отговори
6 0
Приятел

Приятел

04.10.2023 | 12:25

Наздраве!

Отговори
13 1

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата