Симеон Дянков забрани шляенето в работно време

Шляенето на чиновници насам-натам в работно време приключва. Всички от министерства и агенции в София, които досега кръшкаха от работа с извинението, че отиват да теглят пари от БНБ, ще бъдат озаптени. От 1 януари догодина централната банка ще затвори гишетата си на първия етаж и армията от бюрократи, която досега бойкотираше електронното банкиране, ще бъде принудена да оперира с бюджетните пари онлайн от канцелариите си. Това обяви в Разград финансовият министър Симеон Дянков.

Финансист № 1 призна истината за чиновническата ретроградност, след като агрофермерът Теодор Крачунов от Исперих му се оплака, че три месеца чакал земеделското министерство и това на икономиката да си разменят декларация, въз основа на която държавата да отблокира сметките му с милиони депозирани от неговата фирма като гаранции за износ на зърно за трети страни.

Чиновниците у нас са бойкотирали електронното разплащане, за да имат възможност да се разхождат из центъра на София и да пазаруват в работно време, смята Дянков. Проверка в неговото министерство показала, че в момента от всичките 300 държавни структури, разпоредители с бюджетни пари, само 88 се разплащат онлайн.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?