71

Ще се явят ли заедно на избори ДБ и "Промяната"? Говори Христо Иванов

Председателят на "Да България" на националния съвет на ДСБ: Виждаме какво става, когато властта се въргаля на улицата  

 

"Успех на следващите избори е да намерим онази формула на участие, която да ни позволи да излъчим силно демократично реформаторски управление. Виждаме, че в политиката няма вакуум, т.е. ако не можем да наложим такова управление с такъв дневен ред, властта отива другаде". Това заяви Христо Иванов минути преди старта на националната среща на ДСБ, на която те ще решат искат или не ДБ да се явят заедно с "Продължаваме промяната" на предстоящите избори, пише "24 часа".

Не листите, а политическата посока ще бъдат определящи, смята Христо Иванов.

Относно заявката на ген. Атанасов, че целта на ДБ и ПП е да се явят заедно на изборите и да вземат първия мандат, Иванов коментира: Не е въпросът на формациите да им стигнат силите, а гражданите да пожелаят. Самите обстоятелства са най-големият аргумент. И ние, и гражданите виждаме какво става, когато властта се въргаля на улицата, че страната все повече губи посока.

 
Иванов обясни и че страната ни трябва да приеме промени в кодекса на застраховането, които да отговарят на очакванията на ЕС. "България не го прави заради интересите на Алексей Петров. И виждаме пак същият модел на обвързаности и зависимости в една толкова важна крачка", обясни Иванов. Имало готови текстове в Министерството на финансите, които обаче не могат да влязат и да бъдат приети от парламента.

Относно обвиненията на Бойко Борисов, че не е бил в залата по време на дискусията за закона за съдебната власт и че кабинетът "Петков" се е обогатил от продажбата на оръжия за войната в Украйна, Иванов обясни, че не е бил в залата, защото е бил на среща за еврозоната и че ГЕРБ са провалили кворума. А за оръжията заяви: "Нашата цел винаги е била да има една независима прокуратурата, която да може да проверява подобни твърдения, и ако някой по подобен начин се е обогатил, това да се докаже, а не просто да се твърди във въздуха".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Боклуци

Боклуци

29.01.2023 | 00:06

Боклуци

Отговори
0 0
Марица вие сте подлоги

Марица вие сте подлоги

28.01.2023 | 16:56

Ало Марицата!? Вие да не сте някакви скрити спонсори на ДБ, ПП и подобни подлоги или по скоро те са ви спонсори?

Отговори
1 1
Алооооооуууу

Алооооооуууу

28.01.2023 | 18:16

Копейка, не се превъзбуждай!

Отговори
1 1
Алоу жендърче

Алоу жендърче

28.01.2023 | 18:46

Ела ми направи една духалка бе паляк умрял

Отговори
0 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?