49

Ще отнемат ли колата на Белослава, хваната с 1,25 промила алкохол?

Софийска районна прокуратура повдигна обвинение срещу певицата Белослава, която бе спипана зад волана с 1,25 промила алкохол.

За нарушението, извършено от Йонова, законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 1 до 3 години и с глоба от 200 до 1000 лева. Свидетелството й за правоуправление също ще бъде отнето за определен срок.

49-годишната изпълнителка бе арестувана за 24 часа по Закона за МВР, след като на 11 юли около 3.30 часа е била спряна на столичния бул. "Александър Пушкин", а пробата с дрегер е отчела 1,25 промила алкохол в издишания въздух. До проверката се стигнало, след като униформените забелязали Белослава да излиза от денонощен магазин. След като се качила на колата и потеглила, патрулът я спрял.

По-късно стана ясно, че преди да бъде задържана певицата е празнувала рождения си ден. Белослава отказала да даде кръвна проба. 

Певицата обаче няма да остане без колата си. Причината е, че промените, които предвиждат конфискация на автомобил за шофьорите, заловени с над 1,2 промила алкохол в кръвта или дрога, влязоха в сила в началото на август.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?