46

Ще има ли достатъчно българско агнешко месо за Великден

Агнешкото месо родно производство е достатъчно, за да задоволи пазара за великденските празници, без да се налага внос. Това коментира Димитър Добрев от Айтос, председател на сдружението за развъждане на млекодайни овце в България, пред БНР. По думите му обаче вносителите често се опитват да подбиват цените.

"Другите вносители не спят, веднага бързат да залеят залеят пазара и да подбият нашата цена, но ние произвеждаме достатъчно агнешко, за да задоволим пазара. Който иска, може да дойде директно във фермата да си го вземе, може да си го избере на килограми, така че агнешко си има. Цената сега е добра, въпреки инфлацията. Рандемана на месодайните агнета е по-голям, нашите млечните е малко по-малък, но вкусовите качества не са лоши", посочи той.

До 4 април върви кампания за износ на българско агнешко за Италия, посочи още Димитър Добрев. Изнасяме го на цена от около 10 лева за килограм на едро.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
4 800 000

4 800 000

27.03.2023 | 08:35

СА ОФЦЕТЕ В К Е НЕ ФА :) ...СКОРО И ПО-МАЛКО!

Отговори
0 0

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?